Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 πόλεις & γήπεδα I ΑL Jazeera

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 πλησιάζει σιγά-σιγά και η έναρξη απέχει λιγότερο από ένα χρόνο. Του χρόνου τέτοια εποχή όλα τα πρωταθλήματα θα διακοπούν για να δώσουν χώρο στην μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου.

Με την καινοτομία του τουρνουά να διεξάγεται σε μια χώρα χωρίς μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί μπορεί να μην γνωρίζουν τις πόλεις και τα γήπεδα. Ακολουθούν λοιπόν οι πληροφορίες για τις περιοχές και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022…

1. Al Janoub Stadium

Πόλη: Al Wakrah
Χωρητικότητα: 40,000
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: Στάδιο ομίλων

Ένα από τα διάφορα γήπεδα του Κατάρ, το Al Janoub Stadium φιλοξένησε τον τελικό του AFC Champions League 2020 και η έδρα της Al-Wakrah SC. Τα κυματιστά σχέδια (κυριολεκτικά) των καθισμάτων είναι εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές βάρκες Dhow της περιοχής που χρησιμοποιούνται από τους δύτες μαργαριταριών στον Περσικό Κόλπο.

 

2. Khalifa International Stadium

Πόλη: Al Rayyan
Χωρητικότητα: 40,000
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: φάση των ομίλων, γύρος των 16, πλέι οφ τρίτης θέσης

Το συγκεκριμένο στάδιο θυμίζει κάτι στους οπαδούς της Λίβερπουλ…. Εδώ η Λαιβερπουλ νίκησε τη Φλαμένγκο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων του 2019. Ενώ μπορούν να προστεθούν θέσεις για να αυξηθεί η χωρητικότητα για εκδηλώσεις, δεν είναι ακόμη σαφές αν το στάδιο θα φιλοξενήσει περισσότερους από 40.000 φιλάθλους για το τουρνουά

3. Stadium 974

 

Πόλη: Ντόχα
Χωρητικότητα: 40,000
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: Στάδιο ομίλων, γύρος των 16

Το στάδιο 974 μπορεί να ακούγεται σαν πλανήτης από τη σειρά Star Wars, αλλά είναι ένα από τα οκτώ στάδια που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ποιος θα το φανταζόταν; Εξωτερικά, το Στάδιο 974 μοιάζει περισσότερο με αποβάθρα πρόσδεσης. Ή το στάδιο από το Call of Duty: Warzone. Έι, τουλάχιστον υπάρχουν στρώματα χαρακτήρα σε αυτό το γήπεδο.

4. Al Thumama Stadium

Πόλη: Ντόχα
Χωρητικότητα: 40,000
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: φάση ομίλων, γύρος των 16, προημιτελικά

Ένα από τα τέσσερα γήπεδα του τουρνουά που βρίσκονται στη Ντόχα, ο σχεδιασμός του Al Thumama Stadium βασίζεται στο παραδοσιακό καπέλο taqiyah της Μέσης Ανατολής. Τα μισά από τα καθίσματα του σταδίου θα δωριστούν σε άλλες χώρες μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

5. Ahmed bin Ali Stadium

Πόλη: Al Rayyan
Χωρητικότητα: 44,740
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: Στάδιο ομίλων, γύρος των 16

Το αρχικό στάδιο Ahmed bin Ali Stadium της Al Rayyan χτίστηκε το 2003, αλλά προφανώς δεν ήταν κατάλληλο και κατεδαφίστηκε το 2015. Το 90% των ερειπίων από το παλιό αυτό γήπεδο πήγε στην κατασκευή του νέου ή σε έργα δημόσιας τέχνης.

6. Education City Stadium

Πόλη: Al Rayyan
Χωρητικότητα: 45,350
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: φάση των ομίλων, τελευταίοι 16, προημιτελικά

Το Education City είναι απλώς το όνομα μιας ανάπτυξης εντός της πόλης Al Rayyan, αλλά τώρα φιλοξενεί επίσης ένα γήπεδο επιπέδου Παγκοσμίου Κυπέλλου – το οποίο έχει λάβει το παρατσούκλι “διαμάντι στην έρημο”.

 

7. Al Bayt Stadium

Πόλη: Al Khor
Χωρητικότητα: 60,000
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: φάση ομίλων, γύρος των 16, προημιτελικά, ημιτελικά

Αν ήσασταν αρκετά τυχεροί για να κλείσετε δωμάτιο ξενοδοχείου στο γήπεδο Al Bayt, τότε θα μπορείτε να απολαύσετε θέα από το μπαλκόνι του γηπέδου.

Στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το στάδιο θα μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ της χωρητικότητας, το ξενοδοχείο θα επεκταθεί, θα ανοίξει ένα εμπορικό κέντρο και θα κατασκευαστεί άλλη μια αθλητική εγκατάσταση. Μιλάμε για την επιτομή της σκέψης και της εκμετάλλευσης ενός χώρου που μετά το Παγκόσμιο δεν θα χειάζεται και τόσο …..

 

8. Lusail Iconic Stadium

Πόλη: Lusail
Χωρητικότητα: 80,000
Αγώνες που θα φιλοξενηθούν: Ομαδική φάση, γύρος των 16, προημιτελικοί, ημιτελικοί, τελικός

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τον τελικό, δεν έχει διεξαχθεί ακόμη επίσημος αγώνας στο Lusail Iconic Stadium. Όπως πολλά από τα άλλα γήπεδα σε αυτόν τον κατάλογο, το Lusail Iconic Stadium θα υποστεί σοβαρή μείωση της χωρητικότητάς του μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπαμε οι άνθρωποι ειναι πολύ μπροστά σε σκέψη αλλα και μετρ στην επιχειρηματικότητα!!

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα