ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ…| DRAZEN

Σε ένα παιχνίδι must win για τους πράσινους , λόγω του 0-9 της Ζαλγκίρις και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα.

Σε μια αφιλόξενη έδρα για την ομάδα του Παναθηναϊκού , κυρίως έπρεπε να είναι προετοιμασμένος πνευματικά και η τακτική να μπει σε δεύτερη μοίρα.

Θαρρεί κανείς πώς ο Παναθηναϊκός έχει εγκλωβιστεί στον ίδιο του τον εαυτό ή για την ακρίβεια στο υλικό που υπάρχει στην ομάδα.

Οι ρόλοι δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως και η ταυτότητα της ομάδας απουσιάζει σχετικά με το αγωνιστικό της προφίλ.

Η ομάδα είναι προσανατολισμένη και χτισμένη να παίξει αμυντικά τη φετινή σεζόν. Ο Sant-Roos με τον Perry συνθέτουν ένα δίδυμο που μπορεί να αναχαιτίσει την αντίπαλη περιφέρεια.

Ζητούμενο είναι το εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο , αφού από την ομάδα λείπει ο  floor-general που θα τρέξει τα συστήματα σε σετ παιχνίδι.

Όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται , οι αντίπαλοι από την περιφέρεια μεταμορφώνονται και “σκοτώνουν” τους πράσινους και το να βρεις πόντους στο μισό γήπεδο με τον Nedovic μια μέσα μια έξω είναι δύσκολο.

Επιπρόσθετα ο Παπαγιάννης αγωνίζεται περισσότερο σαν ρολίστας και όχι σαν σημείο αναφοράς στην επίθεση κάτι που σπαταλά ίσως την ικανότητα να τελειώνει με ευκολία τις φάσεις κάτω από το καλάθι.

Η μπάλα μένει πολλή ώρα στα χέρια του ικανού σκόρερ αλλά όχι τόσο καλού δημιουργού Macon και του άστοχου τον τελευταίο διάστημα -κυρίως στην Euroleague- Παπαπέτρου.

Πολλά τα λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ ο αρχηγός των πρασίνων και πολλές οι δουλειές και η κόπωση , όπου από ένα σημείο και μετά φαίνεται στο παιχνίδι του.

Ορθώς ο Μαντζούκας τον πρώτο μήνα πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής με κομβικό ρόλο κυρίως στην άμυνα αλλά από τότε αγνοείται η παρουσία του στο παρκέ.

Μετά από 10 ματς στην διοργάνωση , στον Παναθηναϊκό συνεχίζει και λειτουργεί ατομικά κάθε παίχτης στο παιχνίδι του και όχι ως σύνολο.

Τα στατιστικά του δεν είναι καλά αφού αποτελεί μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην διοργάνωση , με χαμηλό ποσοστό ευστοχίας και το κυριότερο με πολύ χαμηλή παραγωγικότητα στις ασίστ. Δείγμα λοιπόν του ατομικού παιχνιδιού των πρασίνων.

Στο  2-8 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού και πλέον μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν , όλα τα φώτα πέφτουν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την Basket League.

Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα