Πανιώνιος η ομάδα εργοστάσιο ταλέντων…

Δίχως καμία αμφιβολία και αμφισβήτηση μάγκες μου η ομάδα του Πανιωνίου για εμένα αλλά και για πολλούς είναι η δεξαμενή ώστε οι μεγάλες ομάδες βάσει τίτλων να ψωνίζουν παιχταράδες… Τι να πρωτοπεί κάποιος για παίκτες που έβγαλαν από τα σπλάχνα τους οι Πανιώνιοι.. Να πάμε πρώτα στον Κώστα Νεστορίδη το1955, ακολουθούν ο Τάκης Παπουλίδης, ο Θωμάς Μαύρος(1975),ο Νίκος Αναστόπουλος(1981),ο Δημήτρης Σαραβάκος(1984) μέχρι και να πάμε και σε πιο νέους όπως ο Φύσσας, ο Βόκολος, ο Μπακασέτας, ο Μασούρας…

Πηγή ταλέντων η ομάδα της πλατείας και αιμοδότης για χρόνια όχι μονάχα των μεγάλων ομάδων αλλά και της εθνικής σε όλες τις κατηγορίες! Ο ιστορικός όμως πέρα από τις κατακτήσεις κυπέλλων αλλά και πολύ καλών, επιτυχημένα περάσματα γενικά από τα ευρωπαϊκά γήπεδα θέλει το κάτι παραπάνω.. Πολλά τα οικονομικά προβλήματα.. Με τον Τσακίρη ο σύλλογος ήταν σωστά δομημένος, οικονομικά υγιείς και δυνατός.. Ρεκόμπα και Εστογιανόφ έφερε.. Ούτε ο Αλαφούζος δεν μπορεί να φέρει τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες τώρα όπως το έκανε ο Τσακίρης τότε… Επίσης ο Πανιώνιος έχει τον κόσμο του, πιστό πάντα κοντά του και σε χαρές και σε λύπες.. Του λείπει φυσικά ένα γήπεδο μοντέρνο για να τραβήξει και άλλο κόσμο με το μέρος του..

Πριν 3 χρόνια μπορούμε να πούμε πως χτύπησε και πρωτάθλημα με τους πιτσιρικάδες.. Δεν ακούω περί παραρτήματος και τέτοια.. Εγώ για μπάλα μιλάω.. Αυτό το προσπερνώ! Ο Πανιώνιος είναι κατεξοχήν ομάδα Α Εθνικής και είναι ομάδα που πάντα όλοι την έβλεπαν με συμπάθεια.. Η ιστορία του μεγάλη από την Μικρά Ασία μέχρι και σήμερα.. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.. Μακάρι να βρεθεί ένας σωστός επιχειρηματίας να επενδύσει πάνω στον Πανιώνιο, σε νέο γήπεδο και με όραμα.. Προσφυγιάς αλλά και νέας εποχής για το club!

Τι παιχταράδες έχουμε δει με την φανέλα των Μπλαουγκράνα.. Θυμάμαι τον Μπρεσκα.. Τρομερό παιδί ο Μάριο.. Το βράδυ έκανε το κέφι του το πρωί πρώτος στην προπόνηση…Πόσο θα γούσταραν όλοι οι Πανιώνιοι να ξαναδούν έναν Ναλιντζή.. Φέτος είχαν την ευκαιρία να ξαναπάει η ομάδα σε τελικό.. Δεν τα κατάφερε με τα γνωστά που συνέβησαν στην Τούμπα.. Ο Κόρμπος τρομερός αρχηγός.. Αρμόζει άψογα ένας τέτοιος παίκτης με ήθος στην ομάδα..Οι πάνθηρες του το αναγνωρίζουν..

Έτσι λοιπόν συνοψίζεται η κουβέντα μας μέσω του άρθρου μας σε ένα πράγμα.. Πανιώνιος πηγή ταλέντου, σε χαρακτήρα και σε μπάλα..και η Α εθνική τον θέλει δυνατό και διψασμένο για διάκριση!

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα