ΠΑΟΚ 2021: “Μια…πικρόγλυκη χρονιά” ΡΟΣΤΟΦ004

Το ποδοσφαιρικό έτος 2021 για τον Δικέφαλο του Βορρά , μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια χρονιά …. πικρόγλυκη.

 Το ξεκίνημα δεν ήταν και το ιδανικό , καθώς οι συνεχόμενες απώλειες έφεραν την ομάδα από τις αρχές του έτους , να κυνηγάει τον πρωταθλητή στο τέλος Ολυμπιακό.

Και  με φυσικά ήδη εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το τέλος του 2020.

Συνάμα την ομάδα κλυδώνισε κι αποσυντόνισε σε μεγάλο βαθμό και η υπόθεση της συνιδιοκτησίας , με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό.

 Όμως ,κατάφερε στο τέλος να σώσει σε μεγάλο βαθμό τις εντυπώσεις για τη χρονιά αυτή και να θεωρηθεί ως πετυχημένη , με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο της τα τελευταία χρόνια  και δη μέσα στην Αθήνα.

Αν μη τι άλλο , η κατάκτηση του ενός στόχου από τους δυο βασικούς κάθε σεζόν , είναι τρομερή επιτυχία και έτσι η χρονιά έκλεισε με ολίγον τι …γλύκα.

 Το καλοκαίρι έγινε ο επαναπατρισμός του προπονητή του νταμπλ , Λουτσέσκου  ως μια επιλογή καθαρά λογική και χωρίς περαιτέρω ρίσκο.

Από τη στιγμή που είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα του ΠΑΟΚ και φυσικά τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

 Αλλά η κίνηση αυτή δεν συνδυάστηκε και την ανάλογη στήριξη του ανθρώπου αυτού , βάσει των μετεγγραφών που έγιναν το καλοκαίρι.

Διπλωματικά ,ο προπονητής γνωρίζοντας μεν τις αδυναμίες του υλικού του , διαλαλούσε ότι η ομάδα είναι ικανή για πρωταθλητισμό.

Δεν τον αδικώ …

Ήταν ένας τρόπος να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του , αλλά η υπόσχεση αυτή έγινε …καραμέλα στο μυαλό των οπαδών του Δικεφάλου δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες. Η οποία καραμέλα αυτή , με την πάροδο του χρόνου , άρχισε να ….λιώνει με συνέπεια να βγαίνουν στην επιφάνεια οι τρανταχτές αδυναμίες της ομάδας εν τέλει.

Κι ευτυχώς που ο Ρουμάνος τεχνικός , δεν κρύφτηκε πίσω από φτηνές δικαιολογίες και παραδέχθηκε ότι ….αυτός ήταν μόνο υπεύθυνος που δημιούργησε τις προσδοκίες του πρωταθλητισμού.

Μαγκιά του ….  Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους.

 Τώρα πλέον , η ομάδα είναι στο μείον 13 από την κορυφή που σηματοδοτεί την απώλεια και φέτος του τίτλου του πρωταθλήματος.

Κι αν κάτι μπορεί  ΕΠΙΠΛΕΟΝ να πληγώνει τον οπαδό για την κατάσταση αυτή της ομάδας , είναι ότι κι ο Ολυμπιακός δεν πείθει με τις εμφανίσεις του.

Είναι ο χειρότερος Ολυμπιακός επι Μαρτίνς , σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Απλά είναι πιο κυνικός και βάσει DNA ….πρωταθλητή που διαθέτει ( κακά τα ψέματα ) και πέρα της όποιας ποιότητας που αποδεικνύει περιστασιακά σαν ομάδα,ξέρει να σκοτώνει τον αντίπαλο και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

( Π.χ. ο Ελ Αραμπί έχει πίσω του κάποιους ποιοτικούς παίκτες που τον …ταΐζουν και αυτός απλά πυροβολεί.

Ενώ ο ..δόλιος ο Ζίφκοβιτς , φαντάζει σαν ….καλαμιά στον κάμπο.)

Αυτή είναι η διαφορά του με τον ΠΑΟΚ.

 Τι μένει πια ?

1.Η βελτίωση της ομάδας , με τις επικείμενες μεταγραφές ώστε να σωθεί ότι σώζεται ακόμη.

( Αν πρόσληψη του Μπότο σημαίνει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός , τότε …..αναμένεται όντως με ενδιαφέρον η συνέχεια.)

2.Η κατάκτηση εκ νέου του Κυπέλλου και φυσικά το καλύτερο δυνατό πλασάρισα στη βαθμολογία.

 Και με υπέρτατο στόχο , το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής χρονιάς που απομένει μέχρι τον Μάιο του 2022  , να τεθούν οι βάσεις για να επανέλθει ο Δικέφαλος δριμύτερος την επόμενη σεζόν.

 Αρκεί να …..ακούνε εκεί στο Ροστόφ.

 Καλή Χρονιά σε όλους.

Με υγεία , τύχη κι ότι καλύτερο επιπλέον για τον καθένας σας προσωπικά.

ΡΟΣΤΟΦ004

Διαβάστε Περισσότερα