Παραλειπόμενα Σαββατοκύριακου Trelogiatros

Τελείωσε η πρώτη αγωνιστική και ο Δικέφαλος με σβηστές μηχανές πέρασε το πρώτο εμπόδιο του αξιόμαχου Παναιτωλικού. Ήταν φανερό τοις πάσι ότι ο Φερέιρα έκανε διαχείριση του υλικού που διαθέτει, προστατεύοντας κάποιους παίχτες (Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Άπκομ) και προχωρώντας σε γρήγορη αλλαγή του Μπίσεσβαρ.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση την Πέμπτη απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν αποκλειστεί. Και όχι τόσο για τα οικονομικά οφέλη, όσο για τους βαθμούς που είναι αναγκασμένος να μαζέψει στην Ευρώπη αν θέλει να έχει καλές κληρώσεις στο μέλλον.

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί εξίσου καλά δύο διοργανώσεις κάτι που πέρσι φάνηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει; Θα μπορέσει η ομάδα να είναι φρέσκια σε δυό αγώνες ανά εβδομάδα;
Οι απαντήσεις αναμένονται πολύ σύντομα.

Όσον αφορά την πρώτη αγωνιστική, θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Και δεν είναι νωρίς να το διαπιστώσει κανείς. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις. Η ΑΕΚ είναι τραγική και το συνοθύλευμα αυτό δύσκολα θα συμμαζευτεί. Παναθηναϊκός και Άρης αναμένεται να έχουν πορεία ανάλογη με την περσινή και τίποτα παραπάνω.

Ο Ατρόμητος δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Κάναντι και αναμένεται να έχει πτώση. Στην ουρά της βαθμολογίας αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις, μία από αυτές θα είναι ο Πανιώνιος με τον γραφικό προπονητή του.

Για την διαιτησία και το Var δεν θα πω τίποτα. Το θέμα έχει εξαντληθεί από τους υπόλοιπους. Οι γαύροι που πάντα έχουν δίκαιο λένε τα δικά τους, και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε άσχετοι. Το μόνο που θα αναφέρω για την φάση του Σαββατιάτικου αγώνα κυρίως σε αυτούς που σχολιάζουν τις αναρτήσεις μου καθώς και σε άλλους αρθρογράφους που τους αρέσει να με απαντούν, είναι ότι Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA και FIFA (τον οποίο να ψάξετε να τον βρείτε) όταν ένας ποδοσφαιριστής, σε θέση οφσάιντ, κινείται προς τη μπάλα με πρόθεση να παίξει τη μπάλα και δέχεται φάουλ πριν παίξει ή προσπαθήσει να παίξει τη μπάλα ή να μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα το φάουλ τιμωρείται καθώς αυτό διεπράχθη πριν την παράβαση οφσάιντ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.

ΥΓ Και δεν είναι επιχείρημα ότι ο Τσίκινης είπε το αντίθετο. Δέκα διαφορετικοί διαιτητές είχαν διαφορετική από τον Τσίκινη γνώμη.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα