Παρατσούκλια Αγγλικών Ομάδων ….. Σωτήρης Βάζελος

Δίχως καμία αμφιβολία και απορία όλες οι ομάδες κουβαλούν μέσα στο πέρασμα του χρόνου ιστορία,κόσμο,ιστορικά γήπεδα αλλά και τα λεγόμενα παρατσούκλια..Σήμερα εδώ εμείς με αυτο το άρθρο θα σας ξανά θυμίσουμε τα παρατσούκλια μεγάλων ομάδων που κοσμούν με την παρουσία τους τα αγγλικά γήπεδα…
ΑΡΣΕΝΑΛ:Κανονιέρηδες ονομάστηκαν έτσι το 1886 διότι οι εργάτες στο εργοστάσιο όπλων Woolwich Arsenal Armament Factory αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα που θα ονομαζόταν Dial Square όπου μετά έγινε η γνωστή σε όλους μας Άρσεναλ..Το παρατσούκλι λοιπόν προέρχεται απο την ίδρυση του συλλόγου και από τους ανθρώπους που την δημιούργησαν και είχαν άμεση σχέση με την οπλοποιία.
ΕΒΕΡΤΟΝ:Το παρατσούκλι τα ζαχαρωτά γεννήθηκε λόγου ότι υπήρχε ένα τοπικό κατάστημα που πουλούσε και διαφήμιζε τα τοπικά ζαχαρωτά ΕVERTON MINTS. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:Το Reds γεννήθηκε ξεκάθαρα από το Χρώμα της φανέλας της ομάδας αλλά και από τον θυρεό της πόλης..
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΝΤΕΤ:Η ομάδα ράγκμπι Σάλφορντ,που έδρευε στο Μάντσεστερ είχε αυτό το ψευδώνυμο …Επειδή η ποδοσφαιρική ομάδα προπονούνταν στην ίδια περιοχή και φορούσε ακριβώς τα ίδια ρούχα πήρε και αυτή το ίδιο παρατσούκλι που δεν είναι άλλο από το κόκκινοι διάβολοι..
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ:Οι πολίτες όπως τους λένε στο νησί δεν έχουν κάποια ιστορία πίσω από αυτό το παρατσούκλι..
ΝΟΡΙΤΣ:Τα καναρίνια πήραν αυτοί την ονομασία καθώς στην περιοχή που εδρεύει η ομώνυμη ομάδα είναι διάσημη για την εκτροφή καναρινιών..Κίτρινο πράσινο Χρώμα το σήμα ένα καναρίνι στην καρδιά δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο παρατσούκλι..
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ:ΟΙ άγιοι όπως τους αποκαλούν είχαν αυτό το παρατσούκλι επειδή δημιουργήθηκε από την αδελφότητα νέων της εκκλησίας St Mary’s όπως είναι και το όνομα του γηπέδου της..
ΧΑΛ:Τους ονόμασαν τίγρεις από τα χρώματα της εμφάνισης πορτοκαλί με μαύρο.
ΤΣΕΛΣΙ:Στο νησί τους φωνάζουν λόγο των μπλε εμφανίσεων ως blues..
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Οι καρακάξας όπως είναι το παρατσούκλι τους το απέκτησαν πρώτον λόγο των εμφανίσεων που έχουν και ειναι το άσπρο με το μαύρο αλλά και λόγο ότι στην συγκεκριμένη περιοχή τα αγγλικά διαφέρουν πολύ στην προφορά από ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία..
ΤΟΤΤΕΝΑΜ: Τα σπιρούνια ή οι πετεινοί…Πολύπλοκη ιστορία..αυτή…αλλά και μη έγκυρη
ΝΟΤΙΓΧΑΜ:Η ιστορική ομάδα έχει 2 παρατσούκλια <<The Reds>> και Forest….Tο πρώτο το πήρε από τις κόκκινες φανέλες και το δεύτερο επειδή εκεί βρίσκεται το φημισμένο δάσος του Νότιγχαμ…
ΛΙΝΤΣ ΓΙΟΥΝΑΙΝΤΕΤ: Το παρατσούκλι της ομάδας είναι <<The Peacocks>> δηλαδή τα παγωνιά λόγο του οτι το σήμα της ομάδας με τα λευκά είναι το παγώνι..  ΛΕΣΤΕΡ:Οι αλεπούδες όπως είναι το παρατσούκλι τους έρχεται από το σήμα της ομάδας..
Πολλές ομάδες έχουν ταυτιστεί με τα παρατσούκλια τους όχι τόσο απο τους ίδιους αλλά κυρίως από τους αντιπάλους …Και ειδικά στην Αγγλία όπου το ποδόσφαιρο είναι ολόκληρη η ζωή τους…μετά την μπύρα και τα μπαράκια..

Διαβάστε Περισσότερα