ΠΑΣ… κουμπαράς | Ο Τζες

Άλλος ένας χαμένος “τελικός” από το πρώτο εικοσάλεπτο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει καταντήσει να γίνεται κουμπαράς και έρμαιο στις ορέξεις κάθε αντιπάλου του στην Super League. Μια Super League, στην οποία όσο χαμηλό και να είναι το επίπεδο, ομάδες σαν τον αγαπημένο μου ΠΑΣ δεν έχουν καμία θέση.

Όταν αναφερόμαστε σε έναν παιχνίδι με τον χαρακτηρισμό “τελικό”, ασχέτως του αντιπάλου που υποδέχεται μια ομάδα, περιμένεις μια κυριαρχική εμφάνιση, και ένα βλέμμα στα πρόσωπα των παικτών, απ’ όπου το πάθος και η δίψα για την επίτευξη του στόχου θα ξεχειλίζει. Αντ’ αυτού είδαμε μια Λαμία να διδάσκει ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας δύο πανέμορφα γκολ και 11, κατά συνθήκη παίκτες απέναντι, να κοιτούν άπραγοι.

Τι ανάλυση να κάνεις και πως να σχολιάσεις αυτό το παιχνίδι; Όποτε ήθελε η Λαμία έβγαινε μπροστά και κάθε φορά που το έκανε η φάση μύριζε γκολ. Τα ανύπαρκτα μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου σε συνδυασμό με την τρομερά αργή και άτεχνη ανάπτυξη των επιθέσεων από τους Ηπειρώτες, έδωσε το δικαίωμα στην Λαμία να πρεσάρει στην πρώτη κιόλας πάσα και να χτυπά από την πιο αδύναμη πλευρά της ομάδας, τον άξονα.

Ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα από το 25′ ως την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αφού και η Λαμία οπισθοχώρησε στην προσπάθεια να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις δύο σωτήριες επεμβάσεις του Αθανασίου από τα χτυπήματα πέναλτι του Καρλίτος, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα δώρα των παικτών του ΠΑΣ και έγραψαν άλλον ένα διασυρμό για τον άλλοτε Άγιαξ της Ηπείρου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν όχι μόνο πέφτει, αλλά πέφτει και με κρότο.

Τέλος δύο λόγια για το… ψυχολογικό κομμάτι που αναφέρθηκε στην λήξη του παιχνιδιού ο Μιχάλης Γρηγορίου. Οι ίδιοι παίκτες που σήμερα είναι… ευάλωτοι ψυχολογικά, ήταν οι ίδιοι που στήριζαν τον κύριο Στάικο που τους έδωσε τη φανέλα βασικού στο σπίτι. Είναι οι ίδιοι που παρά τις τραγικές τους εμφανίσεις, έχαιραν της στήριξης, μιας απούσας διοίκησης η οποία περίμενε μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου για να ενισχύσει την ομάδα με ότι περίσσεψε από το μεταγραφικό παζάρι. Οπότε ας τελειώνουν οι φθηνές δικαιολογίες!

Το πόσο με πονούν όσα λέω, δεν χρειάζεται να σας το πω, αλλά κάπου τα ψέματα πρέπει να τελειώνουν. Ο ΠΑΣ επί δύο χρόνια τζογάρει την τύχη του και πλέον λαγοί δεν βγαίνουν από τα καπέλα. Είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, αξίζει να πέσει και θα πέσει. Ας ξεκινήσει λοιπόν ο σχεδιασμός για άμεση επιστροφή στην κατηγορία, αν και αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος εντός της ΠΑΕ που μπορεί να επιτύχει το αυτονόητο.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα