Πέντε κορυφαίες συνθέσεις του Ennio Morricone ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

O Ennio Morricone  είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης, έχω κάνει ξανά αφιέρωμα σε αυτόν.

Όμως, είναι τέτοιο το εύρος και το μεγαλείου του ταλέντου του, που δεν μπόρεσα να μην κάνω ξανά ένα αφιέρωμα σε μουσικές ταινιών που έχει δημιουργήσει.

Ακόμα πέντε μοναδικές μουσικές συνθέσεις του μεγαλύτερου- για εμένα- συνθέτη στην ιστορία του κινηματογράφου.

Metello theme: Το Metello είναι δράμα Ιταλικής παραγωγής του 1970, δημιουργία του σκηνοθέτη Mauro Bolognini, έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν νεαρό, τον Metello. Η ταινία εξιστορεί την απώλεια των γονιών του, την απόκτηση των παιδιών του, τη σύλληψή του εξαιτίας των πολιτικών δραστηριοτήτων του. Η μουσική της ταινίας είναι βαθιά μελαγχολική, βαθιά ανθρώπινη.

Frantic: Ο Roman Polanski σε ένα από τα καλύτερα θρίλερ που έχει σκηνοθετήσει με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford. Ο κεντρικός ήρωας φιλοξενείται σε ένα σεμινάριο όταν η γυναίκα του εξαφανίζεται μυστηριωδώς και εκείνος αναλαμβάνει δράση. Η μουσική της ταινίας είναι και η ίδια μυστηριώδης, σκοτεινή, απρόβλεπτη, δυναμική:

Η άγνωστη (La sconosciuta): Μία ταινία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε, βάζει στο επίκεντρο την Ιρένα, μία νεαρή Ουκρανή που πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια στο απέναντι σπίτι της πολυκατοικίας που ζει. Η μουσική και πάλι, σε πλημμυρίζει συναισθήματα:

Stay as You Are: Από τις πιο ερωτικές ταινίες που έχουν υπάρξει, δημιούργημα του Alberto Lattuada, διερευνά την ερωτική εξερεύνηση ενός μεσήλικα άνδρα με μία νεότερα μαθήτριά του. Με ένα soundtrack το οποίο ξεχειλίζει… έρωτα:

Queimada: Το Ιταλικό δράμα παραγωγής 1969 με πρωταγωνιστή τον μεγάλο σταρ Marlon Brando, αποτελούσε την αγαπημένη ταινία του ίδιου. Με ένα soundtrack ορμής, επαναστατικότητας, που ουρλιάζει για την αλλαγή και την κοινωνική ανακατάταξη.

Ένα μόνο θέλεις να φωνάξεις ακούγοντας τις μουσικές αυτές:

Χαίρε Μαέστρο!

Διαβάστε Περισσότερα