Πέντε μαθήματα απο από τους Rammstein- Μαρία Σκαμπαρδώνη

Στις μέταλ αναζητήσεις μου, το συγκρότημα των Rammstein, πάντοτε είχε ηγετική θέση. Το συγκρότημα που θεωρείται μία από τις πιο ανατρεπτικές μπάντες της industrial  metal σκηνής, κατάγεται από τη Γερμανία και μετράει εκατομμύρια θαυμαστές.

Με μία θεματολογία που περιλαμβάνει θέματα ταμπού όπως την ελεύθερη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα την ειρήνη στον κόσμο, οι Rammstein δανειζόμενοι το όνομά τους από τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Γερμανίας, το  ατύχημα στη βάση Ράμσταϊν στις 28 Αυγούστου του 1968, προκαλούν αμφιθυμικά συναισθήματα.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Till Lindemann (φωνητικά), Richard Z. Kruspe (κιθάρα & 2η φωνή), Paul H. Landers (κιθάρα), Oliver “Ollie” Riedel (μπάσο), Christoph “Doom” Schneider (ντραμς) και Christian “Flake” Lorenz (πλήκτρα).

Η πολύγλωσση μπάντα που έχει τραγουδήσει τραγούδια στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Ισπανικά, κατάφερε να δημιουργήσει έναν δικό της μύθο και να χτίσει ένα όνομα στην ιστορία της metal μουσικής.

Τα πέντε σημαντικά μαθήματα που μου έδωσαν οι Rammstein, είναι:

  • Ακόμα και αν τραγουδάς σε μία γλώσσα που μπορεί να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι, η δύναμη της καλής μουσικής πάντοτε θα παρασέρνει.
  • Πόσο υπέροχα ακούγεται η μέταλ στα Γερμανικά! Πρέπει να υπάρξουν και άλλες μπάντες.
  • Μπορεί εξωτερικά κάποιος να φαίνεται άγριος, αλλά ναι, να τραγουδάει για ειρήνη και για συμφιλίωση στον κόσμο.
  • Η μέταλ δεν είναι η άγρια μουσική που πολλοί αδαείς πιστεύουν. Έχει ευαισθησίες, εμπνέεται από την ανθρώπινη τραγικότητα και συμπάσχει με το δικό της τρόπο σε κάθε δυσάρεστο συμβάν.
  • Ακόμα και αν δεν μπορείς να τους κάνεις να σε καταλάβουν… θα ρίξεις πυροτεχνήματα! (η μπάντα συνηθίζει να ρίχνει πυροτεχνήματα για να προκαλεί τον ενθουσιασμό των θαυμαστών της, επειδή η Γερμανική γλώσσα δεν είναι το ίδιο αντιληπτή με την Αγγλική.

Παραμένουν αγαπημένη μπάντα. Και νομίζω, πως πάντα θα είναι μέσα στις δέκα αγαπημένες!

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Διαβάστε Περισσότερα