ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ 4 Η ΓΑΛΛΊΑ. SERPICO

Άξια οι Γάλλοι είναι η πρώτη ομάδα που περνάει στους 4 του Μουντιάλ. Χωρίς να κάνει σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Ουρουγουάη που δεν ήταν όπως θα έπρεπε , απλά φάνηκε λίγο παραπάνω καλύτερη. Η Ουρουγουάη επιστράτευσε περισσότερο την δύναμη παρά το μυαλό ή την όποια ικανότητα της για να κτυπήσει το ματς. Ένα ματς κακό γενικά με σκληρά μαρκαρίσματα νεύρα και χωρίς καλή μπάλα . Με το μυαλό στην άμυνα η Ουρουγουάη και χωρίς διάθεση, ικανότητα,  δεν έβαζαν δύσκολα στους Γάλλους. Όσοι περίμεναν από τον ΣΟΥΑΡΕΣ να βάλει(πλάτη) σε αυτό το ματς απογοητεύτηκαν.

Δεν ήταν παρών σε αυτόν τον αγώνα.  Σίγουρα έλειψε ο ΚΑΒΑΝΙ αλλά ρωτάω τι θα μπορούσε να κάνει και αυτός μόνος του. Η  Γαλλία όμως δύσκολα μπορούσε και αυτή να δημιουργήσει παιχνίδι.  Δεν έβρισκε λύσεις, λίγα πράγματα. Χωρίς φάσεις και σχετικά κακό ματς με πολλά φάουλ και νεύρα ήρθε ένα φάουλ του Κριεζμαν και όμορφη κεφαλιά του Βαράν να προηγηθεί η Γαλλια. Ούτε το γκολ όμως ξύπνησε την Ουρουγουάη. Πατησε 1-2 φορές στην περιοχή των Γάλλων χωρίς κάτι το ουσιαστικό.Και ας είδε ότι αυτή η άμυνα των Γάλλων είναι για τα πανηγύρια , δεν πίεσε δεν άλλαξε την τακτική της.  Στην μεγάλη ευκαιρία λίγο πρίν βγει το ημίχρονο ,ο Γκοδιν θυμήθηκε τα αμυντικά του καθήκοντα ,και αντί να πλασάρει απλά “σκότωσε” την μπάλα στέλνοντας την στην πλατεία της Αγίας Πετρούπολης.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο β”ημίχρονο χωρίς καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες ,μόνο γκρίνια και φάουλ. Χωρίς καλές και ουσιαστικές φάσεις. Η γκάφα του Μουσλέρα έκλεισε το ματς στο 2-0 υπέρ των Γάλλων. Κλείσαμε και εμείς την τηλεόραση και ησυχάσαμε. Απογοητευτάκαμε γιατί άλλο παιχνίδι περιμέναμε να δούμε. Το βραβείο για μένα πάει στον καταπληκτικό άνθρωπο και παίκτη που λέγεται Κριεζμάν. Οι Ποκμπα και Εμπαπέ θέλουν πρώτα από όλα να προσγειωθούν και να παίζουν με περισσότερο μυαλό.

 

 

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα