Περιμένοντας τόν επόμενο αντίπαλο…… SERPICO

Πρώτη επίσημη αναμέτρηση για την ΑΕΚ σε αγώνα τού Γιουρόπα λιγκ, με αντίπαλο την Κραϊόβα , καί ήδη περιμένει κατά πάσα πιθανότητα την Τούρκικη ομάδα για την επόμενη φάση. Πέρασε αέρας η Ένωση με τό 0-2 μέσα στην Ρουμανία . Από την αρχή μπήκε δυναμικά στον αγώνα ψάχνοντας το εκτός έδρας γκολ. Κανένα φόβο ή Ένωση απέναντι στην ανούσια Κραϊόβα ήταν αυτή στο τεραιν πού χωρίς νά έχει την κατοχή υπέρ τής δεν έδωσε κανένα ουσιαστικό δικαίωμα νά ” φάει” μεγάλη φάση.

Ο Βράνιες στην άμυνα με τον Χουλτ στην άκρη ήταν σταθεροί καί απροσπέλαστοι. Μάνταλος πού παίρνει τίς περισσότερες μπάλες είναι πολύ κινητικός καί δείχνει να είναι μπελάς για την Κραϊόβα. Δεμένες οι γραμμές τής Ένωση καί με μικρές αποστάσεις κυκλοφορούν καί απλώνουν το τόπι σε όλο τό γήπεδο. Η ΑΕΚ έχει για όλο το πρώτο ημίχρονο καί συγκεκριμένα στο 20″, λεπτό την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τόν Μάνταλο . Εκπληκτική κίνηση από δεξιά τού Παουλινιο, καί πάσα πάρε βάλε αλλά……….

Δεύτερο μέρος καί πάλι στο ίδιο μοτίβο τό παιχνίδι. Έχει μπει και ο Λιβάγια σάν αναγκαστική αλλαγή στην θέση τού Κλωναριδη. Λίγο καλύτερη η Κραϊόβα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ασφαιρη. Καί αυτό πού φαινόταν στο ματς έγινε. Μίλησε η εμπειρία τών παικτών τής ΑΕΚ, όταν ο Λιβάγια έστειλε συστημένη σέντρα στον Μάνταλο μέσα στην μικρή περιοχή καί σωστό ζύγισμα τού παίκτη τής Ένωσης ψιλοκρεμαστα με τό κεφάλι καί 0-1 στο 60″ λεπτό. Τά πράγματα γίνονται απλά για την ΑΕΚ, καί αγχωτικά για την Κραϊόβα πού με την πλάτη στον τοίχο θά ψάξει την ισσοφαριση.

Πρώτο ματς για την Ένωση , αφόρητη ζέστη, δίνει περισσότερο χώρο στους Ρουμάνους πού έχουν 2-3 καλές στιγμές νά φέρουν τόν αγώνα στα ίσα. Ακόμα καί έτσι όμως απίθανη ευκαιρία με τόν Ολιβέιρα για την Ένωση πού για λίγο δεν προλαβαίνει με προβολή νά ζευγαρώσει τά γκολ. Κρατάει η ΑΕΚ την πίεση πού μεγαλώνει για τούς Ρουμάνους καί σε φάση κόντρα επίθεση αυτή την φορά ι Λιβάγια στο 85″ λεπτό τελειώνει τόν αγώνα καί Την πρόκριση. Η κούραση έχει βγεί φανερά στους Ενωσιτες , πού θά κρατήσουν το αποτέλεσμα μέχρι την λήξη τού αγώνα , παρά πάλι κάποιες καλές στιγμές τών Ρουμάνων.

Νίκη ασφαλείας για την ΑΕΚ καί σχεδιασμός για τόν επόμενο αντίπαλο.

SERPICO

Διαβάστε Περισσότερα