Πλήρωσε τα ατομικά λάθη του I Jago1914

Σε ένα παιχνίδι που  από τα πρώτα λεπτά έδειχνε ότι θα κριθεί στις μονομάχιες και τις ατομικές ενεργειες, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμενος και δεν έδειξε ότι η κούραση τον έχει καταβάλει λόγω των συνεχών αγώνων.

Ο Άρης με αλλαγές στην αρχική εντεκάδα και σε αλλαγή σχηματος, αφηνοντας πίσω το 4 2 3 1 και ξεκινώντας με ένα σχήμα 4 3 3 με τον Σασα στο αρχικο σχήμα, γεμίζοντας τον χώρο του κέντρου για να προσπαθήσει  να έχει τον έλεγχο του και να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο δυνατό του σημείο που είναι η πάσα. Εν μέρη τα κατάφερε στα πρώτα λεπτά έχοντας την κατοχή και δείχνοντας ότι δύσκολα έβγαινε κάποια φάση μπροστά στην εστία του.
Με εξαίρεση κάποιες ατομικές ενέργειες του Φορτουνη και του Ελ Αραμπι ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάποια οργανωμένη επίθεση από αυτές που συνηθίζει. Από μια στατική φάση και  αδράνεια  σε όλη η άμυνα του Αρη, με μεγάλη ευθύνη και του γκολκίπερ Σιαμπανη ο Ολυμπιακός προηγηθηκε με τον Μπουχαλακη.
Μετά την ψυχρολουσία ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει με ένα σουτ του Γκαρσία, από καλή θέση αλλά πολύ άστοχο στην εκτέλεση.
Στον 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός σε μια κόντρα επίθεση σημείωσε και 2ο τέρμα με τον Άρη να μην δείχνει ικανός να απειλησει. Ο Μαντζιος έκανε αλλαγές και στο σχήμα και σε πρόσωπα κάτι που έδωσε πνοή στον Άρη και τον έκανε πολύ πιο απειλητικό με αποτέλεσμα να έρθει και το γκολ από ωραία ομαδική συνεργασία και τον νέο εισελθών Μπερτολιο να μειωνει το σκορ. Ο Άρης προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση χωρίς να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία.
Βλέπωντας την συνολική εικόνα της ομάδας στον αγώνα πλήρωσε κυρίως τα ατομικά λάθη του, αλλά και την κακή απόδοση παιχτών που έχει απαιτηση να αποδώσουν τα ανάλογα όπως ο Ματέο Γκαρσία, που σε άλλη μια εμφάνιση κινήθηκε σε ρηχά νερά.
Προσωπική άποψη, σωστή η κίνηση του Μαντζιου  να παίξει με 3 χαφ γεμίζοντας τον χώρο του κέντρου για να περιορίσει την πιο ποιοτική ομάδα του πρωτάθληματος, απλώς η ατομική απόδοση παιχτών ήταν αυτή που κυρίως ευθύνεται για το άσχημο αποτέλεσμα. Σαφώς οι αλλαγές που έκανε βοήθησαν σημαντικά την ομάδα και την έκαναν πιο δημιουργική.
Ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτει την κατασταση του Ολυμπιακού λόγω απουσιών και συνεχόμενων αγώνων, αλλά δεν έδειξε την απαραιτητη συγκέντρωση που χρειάζεται να έχεις σε τέτοια παιχνίδια, ούτε βέβαια και ο παράγοντας τύχη ήταν με το μέρος του, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοια παιχνίδια με ποιοτικοτερο αντίπαλο.

Τέλος ο Άρης εχασε, αλλα ίσως είναι καλό που αυτή η ηττα ήρθε νωρίς, ώστε να δώσει την απαραίτητη προσοχή και να μάθει μέσα από τα λάθη του. Αν έχει την φιλοδοξία να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία, θα πρέπει να μην επαναλάβει παρόμοια λάθη σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια. Επόμενο παιχνίδι με Λάρισα σε μια δύσκολη έδρα, στόχος άλλοι 3 βαθμοί που θα τον κρατησουν ψηλά.

Jago1914

Διαβάστε Περισσότερα