Ποδόσφαιρο τρόπος ζωής Ι Irina Time

Ένα άθλημα πολλές εικόνες και συναισθήματα. Κάποιοι από εμάς αγαπάμε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, ως θεατές.

Εννοείται πως για  τους ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο συνιστά έναν τρόπο σκέψης και έκφρασης, αλλά κ αγάπης. Αγάπη γιατί, ξεκινώντας ένα άθλημα  ή ένα χόμπι, καταλαβαίνουμε ότι μας εκφράζει και ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτό.Έτσι, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό που παρακολουθούμε. Εμείς, όντας θεατές και μη επαγγελματίες του χώρου, παρακολουθούμε έναν αγώνα, υποστηρίζουμε την αγαπημένη μας ομάδα και ανυπομονούμε για τη νίκη της.

Μέσα από τα μάτια των αθλητών, όμως, το ποδόσφαιρο δεν αφορά απλώς τη νίκη στους αγώνες, η οποία σαφώς είναι σημαντική για την πρόοδο της ομάδας, αλλά συνιστά και ένα άθλημα στο οποίο εναποθέτουν την ψυχή και το μυαλό. Οι αθλητές εκτονώνονται, διευρύνουν το πνεύμα τους, μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και παλεύουν μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν κοιτάξουμε πίσω, δεν είναι λίγες οι φορές που, όταν ήμασταν μικροί, παίζαμε ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα, ακόμα συναντάμε στις γειτονιές μικρά παιδιά που περνούν ώρες ολόκληρες με μια μπάλα στα πόδια τους, που νιώθουν ελεύθερα, ξέγνοιαστα, έχοντας συχνά έναν αγαπημένο ποδοσφαιριστή ως πρότυπο.. Πολλά από αυτά τα παιδιά ονειρεύονται κάποια στιγμή να γίνουν οι ίδιοι λαμπροί ποδοσφαιριστές.Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν αποτελεί απλώς ένα άθλημα· είναι κομμάτι της ζωής μας. Άλλωστε, πόσοι από εμάς μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνον τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας και τα χειροκροτήματα της νίκης; Θα τον θυμόμαστε για μια ζωή!

 

Irina Time

Διαβάστε Περισσότερα