’ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΛΑΓΝΕΊΑ’’ Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

Σου κλέβουν τις Κυριακές. Και συ διαμαρτύρεσαι για το αν ήταν πέναλτι (στο Βόλο και στο Χ Βόλο) ή δεν ήταν. Αν ήταν γκολ ή όχι. Αν θα είσαι εσύ ο νταβατζής ή όχι; Προφανώς και αναφέρομαι στους οπαδούς που δεν έχουν κάποιο όφελος (οικονομικό) από την όλη κατάσταση (κατ’ εμέ σάπια). Θες εσύ να είσαι ο κυρίαρχος του ποδοσφαίρου; Γιατί; Νοιάζεσαι για τη ποσότητα και όχι τη ποιότητα; Δε δίνεις σημασία στο μέσον αλλά στο αποτέλεσμα; Κάτι έχεις μπερδέψει αδερφέ. Μιλάμε για ένα θέαμα το οποίο έχει ως στόχο την ψυχαγωγία μας. Να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να μας ευχαριστεί αυτό που βλέπουμε δια μέσου του θεάματος και όχι δια του αποτελέσματος.

Φανταστείτε σήμερα να γίνονταν κάτι αντίστοιχο της 17ης Ιουνίου του 1964 στα ημιτελικά του κυπέλου μεταξύ των δύο αιωνίων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου και συμμάχησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων κάνοντας από κοινού ‘’πεδίο μάχης’’ το γήπεδο, καθώς θεώρησαν ότι το παιχνίδι ήταν ‘’συκέ ‘’. Αμφιβάλω κατά πόσο θα ήταν μια πιθανή από κοινού μαζική διαμαρτυρία και από τους μεν και από τους δε για ένα αντίστοιχο περιστατικό, που θα λάμβανε χώρα σήμερα. Περισσότερες πιθανότητες δίνω στη μεταξύ τους διαμάχη, υπερασπιζόμενοι την ομάδα τους παρά τη καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Το μόνο σίγουρο σε αυτή τη κατάσταση είναι ότι ο θύτης θα γίνεται θύμα και το θύμα θύτης από τη μια στιγμή στην άλλη. Γιατί εκεί που είσαι ήτανε και εδώ που είναι θα έρθεις. Οπότε καλό θα ήταν να δεις τη κατάσταση έξω απ’ το κουτί, βγάζοντας τα κόκκινα, τα μαύρα, τα πράσινα, τα κίτρινα γυαλιά και προσπαθώντας να φορέσεις τα γυαλιά της αντίληψης και της αντικειμενικότητας διώχνοντας τους ‘’χρηματισμένους’’ παπαγάλους από τα αφτιά σου. Και αφού διώξεις αυτούς, διώξε και τη λαγνεία για την ομάδα σου. Τη λαγνεία που σου δημιουργούν και εσύ την αναπτύσσεις. Ποιοι στη δημιουργούν αυτή τη λαγνεία; Φίλτραρε και κρίνε μόνος σου και ίσως βρεις και αλλού τον ίδιο φταίχτη. Μπορεί και όχι … Α και να μη ξεχνιόμαστε.. Καλές γιορτές!

 

                                                                                                       Ο ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα