Ποια είναι τα κινητά με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο;

Η γνωστή εταιρία αναλυτών Counterpoint μοιράστηκε τα αποτελέσματα των κορυφαίων πωλήσεων στα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου! Σύμφωνα με τη λίστα, το iPhone X εξακολουθεί να είναι στην κορυφή με 3,5% της αγοράς ενώ το iPhone 8 Plus βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 2,3% των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Xiaomi μπαίνει στην λίστα με το budget Redmi 5A που έφτασε το 1,8% των πωλήσεων. Το κινητό έχει το ίδιο ποσοστό και μοιράζεται την τρίτη θέση με το budget Oppo A83.

Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε το δίδυμο Samsung Galaxy S9 και το Galaxy S9+ με 1,6% για κάθε συσκευή. Το iPhone 7 εξακολουθεί να εμφανίζεται στον κατάλογο με το ίδιο ποσοστό 1,6%! Ο κατάλογος ολοκληρώνεται από το iPhone 8, το οποίο έφθασε το 1,4%, το Samsung Galaxy J7 με το ίδιο ποσοστό και τέλος το iPhone 6 με 1,2% των συνολικών πωλήσεων.

Διαβάστε επίσης:  Apple: επίσημη διαρροή της συσκευασίας του iPhone X

Η Counterpoint δήλωσε ότι ενώ το iPhone X παρέμεινε ο ηγέτης του τμήματος ultra premium, το Galaxy S9 και το S9+ απείλησαν την θέση του καθώς συνολικά έφτασαν το 3,2% σε σχέση με το 3,5% του πρώτου. Η Samsung διπλασίασε το ποσοστό της σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017 και είναι υπερευχαριστημένη με την άριστα δουλειά που έκανε στα δύο κινητά.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές, όπως οι Xiaomi, Oppo, Huawei και Vivo παραμένουν οι ηγέτες στη μεσαία κατηγορία. Στην αρχική κατηγορία που δίνεται μάχη για ένα κομμάτι της αγοράς, η Samsung, η Xiaomi και η Honor της Huawei έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα