Ποιος είναι ο αρχηγός;Ο Ιβάν ο τρομερός | ΜΕΣΑ – ΕΞΩ ΠΑΟΚ

Και ποιος είναι ο αρχηγός; Ο Ιβάν ο τρομερός!
Τελείωσε ημερολογιακά η φετινή χρονιά και ήρθε η ώρα για απολογισμό.
Στο πρώτο μισό, τελειώνοντας η αγωνιστική σαιζόν 2020-2021, η ομάδα μας με την καθοδήγηση του μεγάλου Πάμπλο Γκαρσία, κατάφερε να έχει συνεχή αγωνιστική άνοδο μετά την φυγή του Άμπελ Φερέιρα, να αναδείξει πολλά νέα πρόσωπα και να καταλήξει στην κατάκτηση του κυπέλλου για μια ακόμη χρονιά, στο ΟΑΚΑ και πάλι.

Ο σχεδιασμός για την σεζόν που διανύουμε, έφερε στην ομάδα τον Ρατσβάν Λουτσέσκου, και διάθεση για άμεσο πρωταθλητισμό και πάλι. Ο Πάμπλο έμεινε στην ομάδα μας γιατί εδώ είναι η θέση του και όλοι θέλουμε να τον βλέπουμε εδώ. Στα επόμενα χρόνια είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει η ευκαιρία να ξαναοδηγήσει την πρώτη ομάδα και εμείς πάντα θα τον αγαπάμε όπως του αξίζει. Είναι ένας ξένος που δεν μας αφήνει να ξεχνάμε την ψυχοσύνθεση του ΠΑΟΚτσή, τώρα που το ποδόσφαιρο έχει περάσει στην παγκοσμιοποίηση.
Η ομάδα έκανε την επιλογή να επαναλάβει την συνταγή του αήττητου πρωταθλήματος και οι φίλαθλοι πρέπει να είμαστε κοντά. Προφανώς, δεν το έχει καταφέρει ως τώρα, όμως η διοίκηση φαίνεται να κάνει κινήσεις για την βελτίωση της ομάδας.
Η κίνηση της προσθήκης του νέου τεχνικού διευθυντή, του Μπότο, με «μεταγραφή» από την Σαχτάρ, δείχνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης διοικεί τον ΠΑΟΚ έχοντας πάντα μεγάλες απαιτήσεις και δίνοντας στους παράγοντες και στο ποδοσφαιρικό τμήμα τα καλύτερα όπλα για να πετύχουν τους στόχους.
Έχοντας ζήσει με τον ΠΑΟΚ, δύσκολα χρόνια οικονομικά και αγωνιστικά οφείλουμε να μη τα ξεχνάμε και να εκτιμούμε και να σεβόμαστε την παρουσία της οικογένειας Σαββίδη στην ιδιοκτησία και την διοίκηση της ομάδας μας.
Είναι ακόμη στην μνήμη μας, η στιγμή που ο Ιβάν με την κατάθεση προσωπικής επιταγής, απελευθέρωνε τον ΠΑΟΚ από εκατομμύρια προηγούμενων χρεών.

Η φράση του «ο ΠΑΟΚ είναι δικός μου και τα χρέη του είναι δικά μου και από σήμερα δεν υπάρχουν» έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας. Μετά από αυτό ο ΠΑΟΚ μπόρεσε απελευθερωμένος, να προχωρήσει.
Την ίδια στιγμή υπό την διαρκή ανοχή της Πολιτείας, έχουμε δει ομάδες να μην υποβιβάζονται για απλήρωτους παίκτες, για χαρισμένα γήπεδα, που δεν γουστάρουν να αποπληρώσουν, για εκατομμύρια χρεών σε παίκτες που αγωνίστηκαν σε ομάδες με ίδιο όνομα, αλλά διαφορετικό ΑΦΜ, παίκτες να πουλιούνται από τρίτες ομάδες, χωρίς να έχει γίνει μεταγραφή…
Ο Ιβάν την ίδια ώρα έπρεπε να αντιμετωπίσει το financial fair play, γιατί ξαφνικά ο ΠΑΟΚ σαν πρωταθλητής δεν ήταν μάλλον ελκυστικός για κανένα κανάλι, κρατικό, ιδιωτικό ή καλωδιακό και έπρεπε ξαφνικά με την απώλεια εσόδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο να εξορθολογίσει τα οικονομικά του διώχνοντας μεγάλα συμβόλαια.
Μετά, μια επιτροπή της πολιτείας που πριν την έναρξη του πρωταθλήματος είχε εγκρίνει τους φακέλους όλων των ομάδων, ανακάλυψε μετά από έγκυρο ρεπορτάζ ανύπαρκτου καναλιού ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είναι αδελφά σωματεία! Δεν χρειάστηκε στοιχεία και δεν βρήκε ποτέ στην πορεία αλλά ο σκοπός επετεύχθη, το πρωτάθλημα πήγε εκεί που έπρεπε.

Ίσως αν η Ξάνθη είχε αγοράσει κάποιον παίκτη από το Μεξικό 4-5 εκατομμύρια ευρώ και μετά ο συγκεκριμένος ερχόταν σε εμάς δανεικός να μην είχε γίνει τίποτα και καμμιά καταγγελία.
Ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να είναι διατεθειμένος να συνεχίσει ως ηγέτης του ΠΑΟΚ, να δείχνει τον δρόμο για την σταθεροποίηση του club στα ψηλότερα επίπεδα. Απουσιάζει από την Θεσσαλονίκη, για λόγους υγείας, οφείλουμε να το σεβόμαστε να μην το αμφισβητούμε και κυρίως να μην ξεχνάμε ότι αυτός μας έφερε εδώ που είμαστε. Ας ακολουθήσουμε τον δρόμο του και τον τρόπο του.
Σαν κύριος και πραγματικός άνδρας, είναι ο μοναδικός που στο σάπιο σύστημα του ποδοσφαίρου μας έχει σεβαστεί τους πάντες ακόμη και την τιμωρία που του επεβλήθη, όταν με τον Κομίνη μας έκλεψαν το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο μας. Εκτέθηκε μπαίνοντας με το όπλο στο γήπεδο και σαν κύριος κατέκτησε το πρωτάθλημα, χωρίς να είναι παρών. Δεν το έχει κάνει κανείς.
Συνεχίζουμε λοιπόν με την οικογένεια Σαββίδη μπροστά, πρέπει όλοι να ανταποκρίνονται στους ρόλους τους κι εμείς ως φίλαθλοι να είμαστε κοντά. Άλλωστε έχουμε να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά πολλούς αντιπάλους.

ΜΕΣΑ-ΕΞΩ ΠΑΟΚ

Διαβάστε Περισσότερα