Πολλή τακτική αλλά κανένα γκολ στο Γουέμπλεϊ | ΠΟΛΙΤΗΣ
Μετά από 120 λεπτά και 11 πέναλτι η Λίβερπουλ ανεδείχθη νικήτρια του τελικού στο Γουέμπλει και κατέκτησε το FA, τον 1ο εκ των 3 σημαντικών τίτλων που διεκδικεί φέτος.
Πολλή ανάλυση από τους δύο κόουτς για τον συγκεκριμένο αγώνα, με αποτέλεσμα να “χαθούν” τα βασικά και η ουσία της υπόθεσης, δηλαδή το γκολ και η αποτελεσματικότητα. Αν και η Τσέλσι ήταν αυτή που καιγόταν πιο πολύ για τον τίτλο, ένεκα που είναι ο μόνος που διεκδικούσε φέτος, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που έδειξε συνολικά πιο ικανή να τον κερδίσει, όχι λόγω της υπεροχής της αναφορικά με την κατοχή, αλλά λόγω του ότι είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ.
Και οι δύο ομάδες επιδίωξαν να παίξουν από τα άκρα, ωστόσο το ασφυκτικό πρέσινγκ της Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Τσέλσι να κρατήσει μπαλα και να πάει σε σετ παιχνίδι από πίσω. Ο μόνος τρόπος που είχαν οι μπλε να επιτεθούν, όπως ήταν λογικό, ήταν οι αντεπιθέσεις, κάτι το οποίο έκαναν εξαιρετικά και είχαν αρκετές ευκαιρίες να πληγώσουν την Λίβερπουλ. Ο λόγος που η Λίβερπουλ ήταν ευάλωτη στις αντεπιθέσεις δεν ήταν τόσο η τακτική του Κλοπ να πιέζει η ομάδα ψιλά, όσο το γεγονός ότι έλλειπε ο Φαμπίνιο, ένας καθαρός κόφτης που συντονίζει το κέντρο των κόκκινων.
Αναφορικά με τους Reds, ο παίχτης που έδειχνε να μπορεί να κάνει την ζημιά ήταν ο Λουίς Ντίας. Ο Πορτογάλος ήταν ίσως ο κορυφαίος παίχτης της Λίβερπουλ επιθετικά, δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα όπου κι αν βρισκόταν, ενώ έδειχνε υπερβολικά άνετος και στο ένας με έναν. Επί τη ευκαιρία, αξίζει να αναφερθεί το πόσο καλά έχει διαχειριστεί τις μεταγραφές του φέτος ο Γιούργκεν Κλοπ, καθώς όλοι έχουν ταιριάξει στην ομάδα του, με παίχτες όπως ο Τιάγκο Αλκάνταρα και ο Ντίαζ να είναι βασικά γρανάζια της επιθετικής μηχανής της Λίβερπουλ. Όσον αφορά την Τσέλσι, ξεχώρισε ο Τζέιμς για την απόδοσή του επιθετικά, ο Ρούντιγκερ, αλλά και ο Καντέ από την στιγμή που μπήκε, ενώ τακτικά χρεώνεται λάθος ο Τούχελ το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι τον Μάουντ.
Παρά τα πολλά γύρω γύρω όμως, τις τακτικές τα μαρκαρίσματα και τα μπλοκάκια, οι κόουτς το χάσανε όταν έπρεπε να σκεφτούν πως θα τελειώσει η φάση, με τον Ζότα να μην μπαίνει ποτέ στο ματς, ενώ και τον Λουκάκου να μην μπορεί να τελειώσει φάσεις. Πολλή τακτική, αλλά μηδέν γκολ με αποτέλεσμα το κύπελλο να κριθεί στην ρώσικη ρουλέτα…
ΥΓ: Ο Τσιμίκας πρέπει να βελτιωθεί αρκετά από του χρόνου αν θέλει να πάρει περισσότερο χρόνο ως βασικός
ΠΟΛΙΤΗΣ