Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία αρνούνται να συμμετάσχουν στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Πολωνία, η Σουηδία και η Τσεχική Δημοκρατία εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία αρνούνται να ταξιδέψουν στη Ρωσία για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 τον επόμενο μήνα εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης.

Οι τρεις χώρες βρίσκονται στο “μονοπάτι Β” μαζί με τη Ρωσία, διεκδικώντας μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον επόμενο χειμώνα.

Η Πολωνία πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μόσχα στον πρώτο ημιτελικό στις 24 Μαρτίου, με τη Σουηδία και την Τσεχική Δημοκρατία να αναμετρώνται στη Στοκχόλμη στο άλλο παιχνίδι αργότερα την ίδια ημέρα.

Ανάλογα με το ποιος θα κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό, ο τελικός του “μονοπατιού Β” στις 29 Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθεί είτε στη Μόσχα είτε στο Chorzow, μια πόλη στα νότια της Πολωνίας.

Όμως, υπό το φως των πολιτικών και στρατιωτικών γεγονότων των τελευταίων ημερών, οι εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ταξιδέψουν στη Ρωσία, επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια, και καλώντας τη FIFA και την UEFA να βρουν λύσεις.

“Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας καταδικάζουν κατηγορηματικά την επιθετικότητα της Ρωσίας προς την Ουκρανία”, αναφέρει η κοινή τους ανακοίνωση.

“Η στρατιωτική κλιμάκωση που παρατηρούμε συνδέεται με σοβαρές συνέπειες και σημαντική μείωση του επιπέδου ασφαλείας για τις αντιπροσωπείες και τις επίσημες αντιπροσωπείες μας.

“Ως εκ τούτου, αναμένουμε άμεση απάντηση από τη FIFA και την UEFA και την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για τους επερχόμενους αγώνες”.

Διαβάστε Περισσότερα