Πως ο Εμπαπέ εκθέτει τους αντιπάλους του | Sons Of Football

Οι απαιτήσεις του κόσμου στην περίπτωση του Εμπαπέ είναι ιδιαίτερα αυξημένες, προσμένοντας σε κάθε σημαντική του παράσταση την αγωνιστική διαφορά που ο ίδιος θα ήθελε για το ανώτερο σκαλί επιπέδου. Μπορεί να απέτυχε η Γαλλία ως σύνολο στο Ευro, όπως και ο εκρηκτικός Γάλλος με την αστοχία του, αλλά το στοιχείο του που μας χαράσσει στη μνήμη είναι ο εύκολος τρόπος του να εκθέτει τον αντίπαλο στον ανοιχτό χώρο ανεπανόρθωτα.

www.getfootballnewsfrance.com

Αυτό αποτελεί και το πιο σημαντικό του προσόν. Σε μία τωρινή εποχή που πασχίζουμε όλοι μας να βρούμε έναν ελπιδοφόρο νέο με κάποια ξεχωριστή ικανότητα. Ακόμη και στις χλιαρές εμφανίσεις του Εμπαπέ που του έλειψαν τα γκολ και οι ολοκληρωμένες ενέργειες, αντικρίσαμε πάλι την θεαματική του επιτάχυνση. Ο τελευταίος παίκτης που ταλαιπωρήθηκε από τον νεαρό Γάλλο υπήρξε ο Χούμελς, ο οποίος πραγματικά ουδέποτε φημιζόταν για την ευλυγισία του ή την ευκολία να αλλάζει κατεύθυνση προς το μαρκάρισμα του αντιπάλου. Βέβαια, δεν είναι ο μόνος που βρέθηκε τελείως μόνος να αντιμετωπίσει την ταχύτητα του Εμπαπέ, αλλά κι άλλοι παίκτες που έλαβαν ηχηρή απάντηση: ένα σκληρό μήνυμα από τις κούρσες του Εμπαπέ, οι οποίες φανέρωσαν δια γυμνού οφθαλμού τόσο αδυναμίες, όσο και πλήρωμα του χρόνου σε κάποια έμπειρα πόδια.

Πρώτη περίπτωση στο νου που μας είναι εκείνη η ανελέητη σπιρτάδα του Εμπαπέ με αντιπάλους τους Ρόχο, Ταλιαφίκο, αλλά και την ταλαιπωρημένη – σε εκείνο το ΜουντιάλΑργεντινή. Όλοι το αναμέναμε θεωρητικά βάσει της δυσχερούς θέσης της Αλμπισελέστε σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά η αύξηση του τρεξίματος του Γάλλου – σώμα με σώμα-  με τον αντίπαλο μπακ Ταλιαφίκο ήταν η πρώτη καλή απόδειξη το τι θα ερχόταν έπειτα από αυτή την ενέργεια. Ο Γάλλος μετά βίας επιβλέπονταν εκείνο το απόγευμα από τα μάτια των Αργεντινών. Ειδικά από τη στιγμή που είχαν μείνει πίσω στο σκορ και είχε ο νεαρός αντίστοιχα την άνεση να βρίσκει χώρους.

Μία άλλη παρόμοια περίπτωση υπήρξε το φουριόζο πέρασμα του Εμπαπέ από τον Πικέ σε νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος εκείνη την βραδιά δεν έδειξε μονάχα την σκληρή αλήθεια στον Ζεράρ για τα χρόνια που δυστυχώς περνάνε, αλλά ταλαιπώρησε τόσο τα χαφ της ομάδας, όσο και τον Ντεστ με τις κούρσες στον ανοιχτό χώρο. Ειδικά το κρίσιμο πέρασμα του από τον Καταλανό αμυντικό ήταν το αντίκρισμα για τη πραγματικότητα που βιώνουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που αρνούνται την υποχώρηση τους από το προσκήνιο. Η επέλαση του Γάλλου αποτελεί το φρέσκο, ο συνδυασμός δηλαδή όλων των στοιχείων που φέρνει ένας ικανός νεαρός στα πρώτα του πλούσια χρόνια από πλευράς φρεσκάδας και νιότης.

Σε εκείνο μάλιστα το παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε ως milestone για τον Εμπαπέ, κατόρθωσε να πετύχει χατ τρικ με κάθε πιθανό τρόπο. Αιφνιδιασμός στον ανοιχτό χώρο – το γνωστό του ατού -, αλλά και εκπληκτική κίνηση ανάμεσα στα αμφισβητούμε μπακ της Μπάρτσα όσον αφορά πλέον την αξία τους. Υπήρξε ο αγώνας, όπου απλά παραδεχόταν κανείς την ανικανότητα των Μπλαουγκράνα να επιμένουν σε ίδια λάθη και από την άλλη, έβλεπε κανείς αντίστοιχα την παρουσία ενός νεαρού που τώρα σηματοδοτεί την πορεία του.

Και πλέον, ερχόμαστε στο τρανό παράδειγμα με τον Χούμελς που μας δόθηκε η ευκαιρία να το παρακολουθήσαμε στο Euro. Εκεί που και οι δύο Εθνικές τους απογοήτευσαν και τέθηκαν εκτός διοργάνωσης αρκετά νωρίς. Βυθιζόμενες και οι δύο ομάδες σε βαθύτατα λάθη στη τακτική, στη προσέγγιση του τουρνουά, αλλά και δίχως αναθεώρηση πραγμάτων κυρίως για κάποιους γερασμένους Γερμανούς. Στο μεταξύ τους παιχνίδι στον όμιλο, η Γαλλία δεν ενθουσίασε αλλά με πανομοιότυπο τρόπο απέναντι σε απαιτητικούς αντιπάλους εστίασε στον ανασταλτικό παράγοντα.

Σε αυτή τη περίπτωση, πρωταγωνιστής της επίθεσης αποτελεί ο Εμπαπέ. Είναι αυτός που θα αναλάβει με ταχύτητα να φέρει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία. Αποτελεί τον παίκτη με το κύριο συστατικό για να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλο. Μάλιστα στη φάση επιτάχυνσης μπροστά στα μάτια του Χούμελς, όλοι συνειδητοποιήσαμε τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Για καλή του τύχη ο Γερμανός με ένα αμφίρροπο τάκλιν ως προς την επιτυχία του έκοψε την ορμητικότητα του Γάλλου. Λίγο πριν ο τελευταίος εκτελέσει τον Νόιερ και συγχρόνως στιγματίσει μία και καλή τον αργό γενικά Χούμελς.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα