Πώς θα είναι τα νέα iPhone που θα έρθουν το Σεπτέμβριο.

Με αμφίδρομη λειτουργία ασύρματης φόρτισης θα έρθουν τα νέα μοντέλα iPhone το Σεπτέμβριο του 2019 επιτρέποντας και σε άλλες συσκευές, όπως τα AirPods, να φορτίζονται από τα αυτά σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo.

Αν και η είδηση είχε αναφερθεί και σε ένα σημείωμά του Kuo προς τους επενδυτές τον Φεβρουάριο, πρόσφατα προχώρησε σε μεγαλύτερη ανάλυση ως προς τις συσκευές που θα μπορούν να επωφεληθούν του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού.

Η αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση θα επιτρέπει στα iPhone που θα έρθουν τον Σεπτέμβριο να φορτίζουν ένα άλλο iPhone ή τα νέα AirPods όταν είναι στη θήκη της ασύρματης φόρτισης, απλά πλησιάζοντας τις δύο συσκευές.

Αν και το iPhone δεν είναι το πρώτο hi-end smartphone που διαθέτει αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση, αυτή η νέα λειτουργία θα έδινε ένα πλεονέκτημα στους χρήστες που χρησιμοποιούν συνεχώς τα AirPods καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης, διευκρίνισε ο Kuo.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έκανε ήδη το ντεμπούτο του στα smartphone της Samsung – τη σειρά Galaxy του 2019. Στις συσκευές αυτές είναι γνωστό ως Wireless PowerShare. Το Wireless PowerShare επιτρέπει στα Galaxy smartphones του 2019 να φορτίζουν και άλλα αξεσουάρ ακόμα και τα iPhone…

Μάλιστα για την διευκόλυνση της αμφίδρομης ασύρματης φόρτισης, η Kuo πιστεύει ότι οι  μπαταρίες των iPhone 2019 θα έχουν μεγαλύτερο μέγεθος αλλά και χωρητικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χωρητικότητα της μπαταρίας για το μοντέλο των 6,5 ιντσών iPhone XS Max θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 10% έως 15%, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone των 5.8 ιντσών του διαδόχου του iPhone XS θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 20% έως 25%. Ο διάδοχος του iPhone XR δεν αναμένεται ωστόσο να αυξήσει την χωρητικότητά του σύμφωνα με τον Kuo – προβλέπει αύξηση από 0% έως 5%.

Κατά τα λοιπά και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα διαρροές η μεγαλύτερη αλλαγή των νέων μοντέλων θα είναι στην κάμερα.

Σύμφωνα με την αναφορά του Μαρκ Γκούρμαν τα νέα iPhones θα έχουν μια 3D κάμερα στο πίσω μέρος, σε αντίθεση με τα τωρινά μοντέλα iPhone XS and iPhone XR που έχουν μια 3D μπροστινή κάμερα η οποία χρησιμοποιείται για το σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Η πιο ισχυρή κάμερα που θα είνα πλέον τοποθετημένη στο πίσω μέρος της συσκευής θα μπορεί να μετρά το πόσο μακριά βρίσκονται τα αντικείμενα από αυτή – καλύπτοντας απόσταση έως και 4,5 μέτρα. Αυτό θα μπορούσε να ενεργοποιήσει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας οι οποίες θα τοποθετούν εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τρία μοντέλα iPhone την νέα χρονιά ανανεώνοντας την φετινή της τριλογία – το iPhone XR, το iPhone XS και το iPhone XS Max. Πέρα από την θαυματουργή κάμερα, τα νέα μοντέλα αναμένεται να έχουν νέο αναβαθμισμένο επεξεργαστή και λειτουργικό ενώ δεν αποκλείεται να διαθέτουν και dark mode, σύμφωνα τουλάχιστον με την αναφορά του Bloomberg.

Η ναυαρχίδα, όπου θα είναι και το ακριβότερο μοντέλο και θα αντικαταστήσει το iPhone XS Max, θα έχει μια τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος με πρόσθετα χαρακτηριστικά για περισσότερο ζουμ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, Bloomberg, Wall Street Journal αλλά και ο γνωστός για τις επιτυχημένες προβλέψεις του αναλυτής Ming Chi Kuo, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το iPhone XR, θα έρθει με μια LCD οθόνη καθώς και με μια διπλού φακού κάμερα στο πίσω μέρος – σε σχέση με την απλή κάμερα που διαθέτει το φετινό μοντέλο.

Ο διάδοχος του iPhone XS θα είναι εφοδιασμένος με την υψηλότερη ποιότητας οθόνη OLED καθώς και με μια κάμερα διπλού φακού στο πίσω μέρος όπως και το φετινό μοντέλο.

Όσο για την ναυαρχίδα της εταιρείας τον διάδοχο του iPhone XS Max αναμένεται να έχει για πρώτη φορά τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος.

ΠΗΓΗ INSIDER

Διαβάστε Περισσότερα