Πως θα έπαιζα τον Ολυμπιακό. ΜΑΞΙΜΟΣ

Πως θα έπαιζα τον Ολυμπιακό

 

Το δημοσιογραφικό κλισέ των διάφορων πουρουπουπούδων όταν λόγω άγνοιας περί του σχήματος της μπάλας αδυνατούν να διαγνώσουν τις αδυναμίες ενός προπονητή είναι «σίγουρα ο προπονητής ξέρει καλύτερα από εμάς». Παπάρια ξέρει. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει εγκλήματα τόσο σε σχήματα όσο και σε πρόσωπα.

Και στην τελική τσάμπα είναι οι απόψεις. Πάμε λοιπόν να προτείνουμε ένα σχήμα σύμφωνα με το υλικό του νέου Ολυμπιακού.

Πάει η εποχή που ο σχηματισμός έμενε σταθερός είτε επιτιθόταν η ομάδα είτε αμυνόταν. Αυτό που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη τακτική στο ποδόσφαιρο είναι η ευελιξία και η πλαστικότητα. Αυτό το διδάσκει πολύ καλά ο Πεπ στη Σίτυ.

Στην Ελλάδα θα κατέβαζα τον Ολυμπιακό με ένα 4-2-1-1-1.. Τετράδα στην άμυνα με Μαρσέλο, δύο στόπερ και Αβιλά δεξιά (θα ήθελα Ομαρ για αυτό το σύστημα). Αμυντικά χαφ ο Εμβιλα με τον Σαμασέκου. 8αρι ο Μπεομ. 10ρι ο Χάμες, λίγο πιο μπροστά σαν κρυφός κυνηγός ο Μπιελ και κορυφή ο Ελ Αραμπί για παράδειγμα.

Όταν επιτίθεται η ομάδα οι μπακ θα ανεβαίνουν ως εξτρεμ. Ο Εμβιλα θα γίνεται 3ος στόπερ και το σύστημα θα γίνεται 3-2-1-4. Εμβιλα και Σισέ Μπα για παράδειγμα στα στόπερ, ο Σαμασέκου στο 6 ο Μπεομ στο 8, 10αρι ο Χαμες και τετράδα μπροστά Μαρσελο Ελ Αραμπι Μπιελ και Αβιλα. Μπιελ και Χαμες θα έχουνε εντολή να παίζουν κοντά μεταξύ τους και με ένα-δύο σε μικρούς χώρους να προωθούν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.. Αφού δεν έχεις εξτρέμ γιατί να παίξεις μα καθαρά εξτρεμ και να μη χωρέσεις τους ποιοτικούς παίκτες που έχεις στον άξονα; Ο Μπιέλ μου έχει δείξει ότι έχει τα τελευταία μέτρα και μπορεί να κάνει την κοφτή και να τελειώσει. Και τι φοβάσαι για να μην ανεβάσεις τους μπακ να παίζουν εξτρεμ. Τις σαΐτες της Λαμίας και της Τρίπολης;

Ακολουθεί απεικόνιση της ταπεινής μου άποψης

Αμυνα                                                              Επίθεση

 

Διαβάστε Περισσότερα