Πως θα λύσει τον γρίφο?! Jago 1914!

Τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος και   τα  αποτελεσματα μονο ευχάριστα δεν ήρθαν  για το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν βρέθηκε λύση στο σκοράρισμα απέναντι σε μια κλειστή άμυνα.

Ο Μπουργος θέλησε να αιφνιδίασει τους αντιπάλους παρατασοντας την ομάδα του με τρεις στην άμυνα έχοντας ως τρίτο τον Μπεναλουαν. Επίσης έκπληξη και η χρησιμοποιήση του Μ’πακατα αντί του Σουντγκρεν στην δεξιά μεριά.

Παρόλα αυτά όμως δυστυχώς για τους κιτρινομαυρους, έδειξε ότι αυτές οι αλλαγές κάθε άλλο παρά ωφελησαν την ομάδα τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι, σπαταλωντας ένα ολόκληρο ημίχρονο, χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά, χωρις βέβαια να απειληθουν κιόλας, αφού ο προσανατολισμός του ΠΑΣ ήταν ξεκάθαρος, κυρίως να φυλάει τα νώτα του.

Βλέποντας το αδιέξοδο ο Μπούργος προχώρησε σε αλλαγή τόσο σχηματισμού αλλά και προσώπων. Ο ΑΡΗΣ έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο κάποια σημάδια ανάκαμψης, έγινε πιο κινητικός γύρω από την εστία του ΠΑΣ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες σε ροή παιχνιδιού. Πίεσε αρκετά ψηλά, κέρδισε πολλά κόρνερ και φάουλ από καλή θέση, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον Λοντιγκιν, εκτός από δύο περιπτώσεις με τον Καμάρα, οπου αστόχησε από θέση βολης με το κεφάλι.

Ίσως από τα λίγα παιχνίδια που δεν ξεχώρισε κανένας παίχτης ιδιαίτερα, καθώς οι περισσότεροι κινήθηκαν σε μέτριο επίπεδο.

Αν και έχει καθίσει λίγα παιχνίδια στον πάγκο του ΑΡΗ, ο Μπουργος έχει καταλάβει την μεγάλη αδυναμία της ομάδας του απέναντι στις κλειστές άμυνες, το είδαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια να είναι έντονο ξανά αυτό το πρόβλημα με αποτέλεσμα να μείνει η ομάδα του ΑΡΗ στο μηδέν χωρίς να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Σίγουρα η αλλαγή σχηματισμού ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να γίνει πιο επιθετική αλλά στην πράξη δεν πέτυχε το παραμικρό. Άλλωστε το μονο που μπορεί να κανει είναι με το υπάρχον έμψυχο υλικό να ψάξει να βρει κάτι που λύσει τον γρίφο της αφλογιστιας απέναντι σε ομάδες που έχουν κύριο μέλημα τους την αμυντική λειτουργία τους.

Πάντως αυτό που έκανε στους πρώτους αγώνες με Μπουργος στον πάγκο, τουλάχιστον αυτό έδειχνε, ήταν ότι στην αντίπαλη περιοχή πατουσαν αρκετοί παίχτες του ΑΡΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ικανοποιητική απόδοση στο σκοράρισμα, αλλά και πολύ ποιοτικοτερες ευκαιρίες στο σύνολο και όχι απλά για να γεμίζει ο στατιστικός πίνακας. Στα τελευταία δύο ματς αυτό δεν συνέβη, οπότε δεν υπήρχε υπεραριθμια στην αντίπαλη περιοχή ώστε  να δημιουργηθούν κάποιες καλές ευκαιρίες.

Μετά το σύνολο των αποτελεσμάτων της σημερινής αγωνιστικής, η ομάδα του ΑΡΗ θα πρέπει να αισθάνεται η χαμένη όσο αφορά το κυνήγι της Ευρώπης, καθώς σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι όσο αφορά την συγκομιδή βαθμών πήρε μόλις ένα, ενώ οι αντίπαλοι πήραν βαθμό ή βαθμούς σε μεγαλύτερης δυσκολίας παιχνίδια. Στο παιχνίδι στο Οακα με την ΑΕΚ, όπου  ίσως με μια  νίκη   σημερα, να του αρκούσε και μια ισοπαλία ώστε να είναι σε πλεονεκτική θέση. Τωρα, αν και ειμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική,έχει στο μυαλό μόνο την νίκη ώστε να ρεφάρει τις συνεχόμενες απώλειες βαθμών στην έδρα του.

Jago 1914!

 

Διαβάστε Περισσότερα