Προχωράει το deal στα media – H Sky αποδέχθηκε την προσφορά της Comcast

Δρομολογείται το mega deal που θα αλλάξει τα δεδομένα στον παγκόσμιο μιντιακό χάρτη.

Η βρετανική Sky ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας πως αποδέχεται την προσφορά εξαγοράς που κατέθεσε η Comcast, συνολικού ύψους 39 δισ. δολαρίων.

«Καθώς η τιμή της προσφοράς κρίνεται σημαντικά υψηλή, είναι προς το συμφέρον των μετόχων της Sky να αποδεχτούν την προσφορά της Comcast», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Sky.

Όπως ανέφερε ήδη από την Κυριακή το insider.gr, η αμερικανική Comcast προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής Sky, έναντι τιμήματος ύψους 39 δισ. δολαρίων, «παραγκωνίζοντας» την Twenty-First Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοκ και βάζοντας τέλος σε ένα επιχειρηματικό θρίλερ που διήρκησε πολλούς μήνες.

Η Comcast επικράτησε στη δημοπρασία που έλαβε χώρα το Σάββατο, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται υπό το «άγρυπνο βλέμμα» της βρετανικής υπηρεσίας εποπτείας εξαγορών.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε σε τρεις γύρους.

Η προσφορά της Comcast ήταν κατά 3,6 δισ. δολάρια υψηλότερη από την προσφορά της Fox, με την πρώτη να προσφέρει 17,28 λίρες ανά μετοχή (πάνω από 22 δολάρια), έναντι της δεύτερης που πρόσφερε 15,67 λίρες ανά μετοχή (πάνω από 20 δολάρια).

Η Comcast είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συνδρομητικών καναλιών στις ΗΠΑ, ενώ της ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC Universal.

Με την εξαγορά της Sky, η Comcast θα καταστεί ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης παγκοσμίως, με περίπου 52 εκατομμύρια πελάτες.

 

ΠΗΓΗ INSIDER

Διαβάστε Περισσότερα