Προχθές ήταν ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ, χθές σειρά πήρε ο ΒΑΛΤΣΙΚ! SERPICO

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού πήρε τόν Ολυμπιακό στην πλάτη του και τόν οδήγησε στην κλήρωση του Europa League. Σέ ένα δεύτερο τέστ κόπωσης υποβλήθηκαν μετά το ματς θρίλερ με τήν Σλόβαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Δεύτερη σερί πρόκριση θρίλερ στα πέναλτι καί πάλι. Πήραν φωτιά οι παλμογράφοι καί τά μηχανήματα αλλά ευτυχώς τήν βγάλαμε καί απόψε καθαρή. Το ωραιότερο ξεκίνημα για τόν Ολυμπιακό που όμως το φινάλε ήταν απαγορευτικό για καρδιακούς.
Στο 2′ το 1-0 με Μασούρα καί ενώ το γήπεδο παίρνει φωτιά οι παίκτες αφήνουν το άγχος σιγά σιγά ο Ολυμπιακός αφήνει το παιχνίδι στον Απόλλωνα Λεμεσού καί περιορίζεται στα κλεψίματα, νά βγούμε στην κόντρα καί νά ψάξουμε το δεύτερο γκολ από στημένα καί τίποτα άσκοπες σέντρες. Ο Απόλλωνας δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ είχε τήν κυκλοφορία της μπάλας καί γενικά ήταν αυτός πού έκανε παιχνίδι περισσότερο.
Χωρίς βέβαια να ανησυχήσει καί νά κάνει την μεγάλη φάση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Εύκολα πουληματα τής μπάλας από τούς παίκτες του Ολυμπιακού καί με πίεση κατά διαστήματα είχαν καί δύο καλές στιγμές για τό δεύτερο γκολ. Δεν ξέρω εάν δεν τό επέτρεπε η φυσική κατάσταση τών παικτών ή ήταν έτσι οι εντολές αλλά ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ όπως θά τό έκανε παλιά, για όσους θυμούνται τόν καλό Ολυμπιακό.
Το ίδιο μοτίβο καί στο δεύτερο ημίχρονο πού οι Κύπριοι θά γίνουν περισσότερο πιεστικοί θά βρίσκουν χώρους καί τόν Ολυμπιακό πράγματι νά έχει τίς καλύτερες στιγμές για δεύτερο γκολ αλλά τά τελειώματα νά είναι άσχημα. Ο Ελ Αραμπι ακαπνος για ένα ακόμα παιχνίδι , ο Μασούρας νά χάνει μεγάλη ευκαιρία, καί ο πολύ καλός καί σήμερα Κουντε νά έχει σουτ στο δοκάρι. Ο Κορμπεραν θά ρίξει μέσα Φουέντε, Ρσντζελοβιτς, Καμαρά, προσπαθώντας να πάρει μέτρα καί νά βγει περισσότερο επικίνδυνος ο Ολυμπιακός. Η είσοδος του Βαλμπουενα θά φέρει τήν μπάλα καλύτερα στην περιοχή αλλά σήμερα ο Ολυμπιακός είναι κυριολεκτικά ασφαιρος.
Καί έρχεται ο νόμος τού ποδόσφαιρου και στο 90′ ο Πίτας ξεραίνει το Καραϊσκάκη, η άμυνα πιάνεται στον ύπνο καί 1-1. Έδινε το δικαίωμα ο Ολυμπιακός αφήνοντας τούς παίκτες του Απόλλωνα ανενόχλητους νά περνάνε τήν μπάλα μέσα στην περιοχή καί κάποτε η ζημιά θά γινόταν. Παράταση, απογοήτευση για μία πρόκριση πού έμοιαζε σίγουρη. Καί στα πρώτα λεπτά τής παράτασης έρχεται και η αποβολή του Μπα πού πραγματικά έκανε σήμερα πολύ καλό μάτς καί η πρόκριση έμοιαζε πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Ο Απόλλωνας παίζει άσκοπα με τήν μπάλα, ο Ολυμπιακός βάζει τόν Μανωλά στην άμυνα καί τό ματς ανοίγει μεν αλλά με πολλά λάθη καί για τίς δύο ομάδες.
Ο Ολυμπιακός με 10παικτες λογικά πρώτα κοιτάει νά αμυνθεί έχοντας περισσότερο το μυαλό στα πέναλτι. Τίποτα το ιδιαίτερο ο Απόλλωνας πού μάλλον βολεύτηκε καί αυτός στην ιδέα τών πέναλτι μάλλον νοιώθοντας σιγουριά. Στην Ρωσική ρουλέτα όμως μίλησε ό ΒΑΛΤΣΙΚ πιάνοντας τρία πέναλτι καί στέλνοντας τόν Απόλλωνα για χαλούμι στην Κύπρο καί τόν Ολυμπιακό στην κλήρωση του Europa League. Έπεισε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός; Όχι βέβαια. Έβγαλε πάλι θέματα καί προβλημάτισε παρά τήν πρόκριση;
Σίγουρα ναι. Μπορεί καί πρέπει να αλλάξει πολλά στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Θά βρει πλέον τόν χρόνο καί τίς λύσεις.

SERPIKO

Διαβάστε Περισσότερα