Πρόκληση η πίστα του Spa για τους πιλότους.. Σωτήρης Βάζελος

Χωρίς καμία αμφιβολία το Grand Prix που έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη θρυλική πίστα του Spa στο Βέλγιο είναι το αγαπημένο σιρκουί των περισσότερων πιλότων αλλά και οπαδών της formula1.

H μοναδική χάραξη της πίστας μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων και 44 γύρων είναι πρόκληση για τους πιλότους και ας μας συγχωρέσουν οι κυρίες που λατρεύουν την κορωνίδα του μηχανοκινητου αθλητισμού αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αντρική πίστα.
Να μιλήσουμε για την Eau Rouge και το τέρμα γκάζι στην ανηφόρα όπου τα μονοθέσια κυριολεκτικά πετούν,να πούμε για τις στροφές Blanchimont και la Source ή για την ευθεία Kemmel όπου ο Hakkinen έκανε ένα από τα κορυφαία προσπεράσματα όλων των εποχών στον Michael Schumacher το 2000.
Οι καιρικές συνθήκες μέσα στο δάσος των αρδεννών αλλάζουν διαρκώς την συγκεκριμένη εποχή και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολύ αγώνες να έχουν διεξαχθεί κάτω από δύσκολες καταστάσεις με πολύ βροχή,ομίχλη και αυτό έχει σαν συνέπειας απρόβλεπτους νικητές.Σπάνια το Grand Prix του Βελγίου είναι βαρετό.
Ας ελπίσουμε ότι ο αγώνας της Κυριακής θα είναι γεμάτος ένταση,αδρεναλίνη,προσπεράσματα και ας κερδίσει ο καλύτερος…
Υ.Γ.Οι παλαιότεροι ας θυμηθούν πως πέρναγε στην παλιά χάραξη της πίστας και συγκεκριμένα στο Bus stop ο Senna και ο Mansell από τα Kerbs….

Διαβάστε Περισσότερα