Προπόνηση για το Βέλγιο απέναντι στην τραγική άμυνα των Ρώσων! |Jago1914!

Στην σκιά του σοκαριστικού περιστατικού με τον Έρικσεν, διεξήχθη η δεύτερη αναμέτρηση του 2ου ομίλου. Βέλγιο εναντίον Ρωσίας με τους Βέλγους να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την πίεση ψηλά, ώστε να μην αφήσουν την ομάδα του Βελγίου να αναπτυχθεί. Εν μέρη ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, το δώρο όμως ήρθε από την άμυνα της Ρωσίας που με ένα τραγικό λάθος ο Ρώσος κεντρικός αμυντικός έστρωσε την μπάλα στον εκτεθειμένο Λουκακου μέχρι να γίνει παρεμβαση από τα πόδια του παίχτη της Ρωσίας. Εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 10ο λεπτό έγραψε το 1-0 για τους Βέλγους. Το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα των Βελγων. Η Ρωσία προσπάθησε να απαντήσει είχε κάποιες καλές στιγμές κυρίως από στημενα. Οι Βέλγοι χωρίς να ασκήσουν ιδιαίτερη πίεση έβρισκαν χώρους στην τραγική αμυντική λειτουργία της Ρωσίας. Έτσι σε μια από αυτές στο 34ο λεπτό ο Μενιε που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι έκανε το 2-0. Το παιχνίδι ουσιαστικά έδειχνε να έχει τελειώσει.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τους Βέλγους να παγώνουν τον ρυθμό και απλά να κυκλοφορούν την μπάλα, ενώ οι Ρώσοι έδειχναν ανήμποροι να φτάσουν σε κάποια αξιόλογη τελική φάση. Στο 88ο λεπτό στην 2η τελική προσπάθεια που επιχείρησε ο Λουκακου έγραψε το 3-0 αυξάνοντας τον δείκτη του σκορ για την ομάδα του και γράφοντας το τελικό σκορ.

Πρόσωπο του αγώνα ο Λουκακου που χωρίς να εντυπωσιάσει, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δλδ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο πρώτο γκολ που πέτυχε έκανε αφιέρωση στον Ερικσεν.

Ενα παιχνιδι που δεν μας προσέφερε πολλά από άποψη θεάματος. Μια Ρωσική αμυντική γραμμή ανύπαρκτη. Ξεκινώντας από τον τερματοφυλακα ισως είναι από τις χειρότερες εμφανίσεις Ρωσου γκολκίπερ που θυμάμαι σε τελική φάση διοργάνωσης. Ασταθής σε όλες τις αποκρούσεις του δίνοντας κατεύθυνση λανθασμένα  στην μπάλα προς το κέντρο της περιοχής του. Σίγουρα βοήθησε στο να μην ανέβει ο δείκτης του σκορ, ώστε να φανεί η απελπιστική εικόνα της ρωσικής αμυνας η συντηρητική προσέγγιση στο 2ο ημίχρονο από τους Βέλγους.

Προσωπικά περίμενα μια πιο ανταγωνιστικη Ρωσία που θα διεκδικούσε με αξιώσεις την 2η θέση του ομίλου, αλλά βάση μια πρώτης εικόνας που είδαμε σήμερα, δεν νομίζω με αυτό τον τροπο ανασταλτικης λειτουργιας να έχει πολλές πιθανότητες.

Από την μεριά τους οι Βέλγοι πέτυχαν μια επαγγελματική νίκη χωρίς να ιδρωσουν ιδιαίτερα. Σίγουρα θα χρειαστουν πιο ανταγωνιστικοι αντίπαλοι για να δούμε την κατάσταση αλλά και την δυναμική που έχουν Βέλγοι την δεδομένη στιγμή, ώστε να φτάσουν ψηλά στον θεσμο.

Jago 1914!

Διαβάστε Περισσότερα