Προπονητομάνα ο ΠΑΣ; | Ο ΤΖΕΣ

Είναι όντως “προπονητομάνα” ο ΠΑΣ Γιάννινα;
Τη περασμένη ποδοσφαιρική χρονιά τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη πορεία του ΠΑΣ και στο κοουτσάρισμα που τον οδήγησε εκεί. Φέτος είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές αλλά σε τι οφείλεται όλο αυτό;
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μηχανή παραγωγής προπονητών στα Γιάννενα αλλά η ομάδα του ΠΑΣ έχει πλέον τη κατάλληλη φιλοσοφία για έναν φιλόδοξο “καπετάνιο”. Ο ΠΑΣ ακόμα και από εποχής Πετράκη έδινε χρόνο στους προπονητές και προσπαθούσε να κρατάει έναν ικανό κορμό. Δεν είχε ποτέ ποδοσφαιριστές γυρολόγους ή φίρμες αλλά κάθε μέλος της ομάδας ήταν γεμάτο φιλοδοξίες.
Η φετινή ομάδα του ΠΑΣ είναι “καλή”; Μπα…
Ο ΠΑΣ με ανύπαρκτη επίθεση έφτασε να είναι στη πεντάδα. Πώς το κατάφερε; Με την άμυνα φυσικά. Δεν έπαιξε το θεαματικό ποδόσφαιρο που πολλοί θα απαιτούσαν αλλά με εξαιρετικά δυνατή άμυνα έχει καταφέρει να μη χάνει παιχνίδια στα οποία εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων.
Οπότε ο Μεταξάς έγινε αγαπητός και επιτυχημένος για δύο λόγους. Πρώτον έχει ζυγίσει τις ικανότητες της ομάδας και ξέρει μέχρι που μπορεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κυνικά το κάθε παιχνίδι αδιαφορώντας επιδεικτικά για το τι θα γράψει ο τύπος. Και δεύτερον… Η ομάδα του είναι σταθερά τη πεντάδα οπότε… Ποιος να του πει ΤΙ;

Συμπέρασμα! Αν θέλετε κύριοι πρόεδροι των ομάδων έναν δικό σας Μεταξά ακολουθήστε τη συνταγή Χριστοβασίλη. Όχι πεταμένα εκατομμύρια για μαθητευόμενους μάγους στα ρόστερ σας και φυσικά χρόνο και στήριξη στον εκάστοτε προπονητή.

Ο ΤΖΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα