Πρωταθλητης στην μεταγραφική περίοδο! |Jago 1914!

Σίγουρα αν κάποια ομάδα έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε είναι ο ΑΡΗΣ.

Η ομάδα του Θεού του Πολέμου έχει γεμίσει το οπλοστάσιο της με παίχτες ποιοτικούς που θα ζήλευε κάθε ομάδα στην λίγκα.

Ιδιαίτερα η προσθήκη των Καμαρα και Ιντουρμπε, παιχτών που η αξία τους άγγιξε φοβερά ποσα, αλλά η ηλικία που αποκτήθηκαν είναι σε παραγωγική φάση κάνει τον κόσμο και τους ανθρώπους του ΑΡΗ να αισιοδοξούν ότι η ομάδα φέτος θα κάνει ακόμα ένα βήμα καθοριστικό ώστε να πιάσει κορυφή και να κάνει πρωταθλητισμο.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη σίγουρα επηρεασε την ομάδα τόσο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά καθώς θα μπορούσε να έχει οικονομικά ωφελη, ιδιαίτερα αν έμπαινε στους ομίλους του conference league. Κάτι τέτοιο όμως όπως και πέρσι έδειξε να μην επηρεάζει τον πρόεδρο του ΑΡΗ, έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη και έφερε παίχτες μεγάλης αξίας όπως ο Καμαρα, μια μεταγραφή που συνολικά άγγιξε τα 7 εκατομμύρια ευρώ  και γράφτηκε ως η πιο ακριβή στην ιστορία της ομάδας.

Όπως και στα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια  έτσι και στα φιλικά, η ομάδα του ΑΡΗ έδειξε να βρίσκει πολλές και εύκολες λύσεις στο να σκοραρει, μια ομάδα που δημιουργεί φάσεις απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα πολύ εύκολα, αλλά έδειξε στο ανασταλτικό κομμάτι να έχει χάσει την περσινή της πολυ καλή λειτουργία.Βάση των λεγόμενων τόσο του προπονητή αλλά και της διοίκησης είναι σίγουρη η απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού.

Ο παίχτης που σίγουρα έχει δώσει πάντως κάτι το διαφορετικό στην ομάδα και συνδέει με αρμονία την άμυνα με την επίθεση βγαζοντας με ταχύτητα την ομάδα στην κόντρα επίθεση είναι ο Ντιαγε. Από τα πρωτα δείγματα δείχνει ότι θα είναι η αποκάλυψη του φετινού ΑΡΗ. Αξιοπρόσεκτη και η παρουσία του βραζιλιάνου κεντρικού στόπερ του Φαμπιανο, ιδιαίτερα στις πρωθησεις του σε στημένες μπάλες δείχνει να μπορεί να σκοραρει με ευκολία.

Η ομάδα του ΑΡΗ φέτος δείχνει να έχει ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο του ροστερ του δίχως να έχει να ζηλέψει τπτ από αυτό της καλύτερης ομάδας των τελευταίων ετών εντός συνορων δλδ του Ολυμπιακού.

Το στοίχημα είναι τόσο της διοίκησης, αλλά τόσο και του προπονητή, έχοντας στα χέρια του τέτοιο ποιοτικό ροστερ, αν η ομάδα με το περσινό ροστερ κατάφερε και τερμάτισε 2η στην κανονική διάρκεια, φέτος που μπορεί να φτάσει. Σίγουρα η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο από την ίδια την ομάδα.

Βέβαια υπάρχει και ο εξωαγωνιστικος  παράγοντας στην φανταστικη αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα, καθώς ηδη πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα προσπαθούνε ήδη  να άλλοιωσουνε την προσπάθεια που κάνει μια ομάδα που επενδύει σε ποδόσφαιρο και όχι σε τοπικές ενώσεις. Και εννοώ την υπόθεση Λασκοφ μια υπόθεση που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν υπήρχε περίπτωση να τιμωρουνταν έστω και πρωτοδικα μια ομάδα βάση των καταθέσεων και των στοιχείων.

Η ομάδα του ΑΡΗ αυτή την στιγμή δείχνει μια δυναμική, αποπνέει υγεία οικονομική και αγωνιστική, πορεύεται ανεξάρτητος παρολη την κριτική που δέχεται για δήθεν σχέσεις με άλλες ομάδες, αν κάτσω να αναφέρω πόσες φορές το πλήρωσε αυτό βέβαια δεν μας φτάνουν μέρες και σίγουρα θα είχε τσιμπήσει κανένα κυπελλάκι σαν πιστος ακόλουθος. Εχει καταφέρει με σωστή οικονομική διαχείριση και επιλογές χωρίς πολλούς μεσάζοντες  να φέρει ποιοτικούς παίχτες και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών.

Συμπερασματικα οι απαιτησεις έχουν ανέβει στον κόσμο της ομάδας, σίγουρα η ομάδα αναμένεται να δώσει όμορφο θέαμα, αλλά το ζητούμενο είναι να συνδυαστεί και με την ουσία και να παραμείνει κοντα στην κορυφή μέχρι τέλους.

Jago 1914!

 

Διαβάστε Περισσότερα