Αρχική ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ… | DRAZEN

ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ… | DRAZEN

Μακάμπι – Παναθηναϊκός  85-74

Ο Παναθηναϊκός μετά την 5η αγωνιστική ψάχνει να βρει ρυθμό κυρίως στην επίθεση. Το spacing , η κίνηση χωρίς τη μπάλα αλλά και το “άνοιγμα” του γηπέδου είναι τα βασικότερα αρνητικά σημεία της επίθεσης των πρασίνων.

Κάτι που πολλοί δεν έχουν παρατηρήσει , είναι ότι ο Παναθηναϊκός στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές ήταν μαζί με την Άλμπα και τον Ολυμπιακό , οι ομάδες που είχαν τις περισσότερες κατοχές ανά αγώνα.

Το θέμα του Παναθηναϊκού είναι ότι παρά και το υψηλό τέμπο που παίζει , δεν μεταφράζονται όλα αυτά σε πόντους. Το τρίποντο ειδικά στα τελευταία παιχνίδια δεν αποτελεί πρόβλημα όπως πολλοί αναπαράγουν.

Το ζητούμενο είναι τα πολλά λάθη στη δημιουργία της επίθεσης και τα τελειώματα των φάσεων ειδικά κάτω από το καλάθι αλλά ακόμα και στον αιφνιδιασμό.

Ο Walters επέστρεψε να βάλει τάξη , στην δημιουργία κυρίως , του παιχνιδιού. Το χτεσινό ματς του Παπαγιάννη είναι μια μικρή νότα αισιοδοξίας.

Έχει βάλει το τρίποντο στο παιχνίδι του , στοιχείο που θα ανοίξει χώρους και θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί ο Bacon με το περίφημο mid-range σουτ που διαθέτει.

Η Μακάμπι κινήθηκε επιθετικά στην offseason και επένδυσε στα σίγουρα αυτή τη φορά.

Ο coach Kattash στην αρχική πεντάδα έχει δύο guards που κρατούν αρκετά τη μπάλα στα χέρια , Brown & Baldwin , όπου στην καλή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο.

Χτες “χτύπησε” στο ανοιχτό γήπεδο αλλά να πούμε και την αλήθεια ο Παναθηναϊκός τις έδωσε στο πιάτο αρκετούς εύκολους πόντους. Όπως και να έχει η Μακάμπι ξεκινάει τη σεζόν με 4-1 και αρχίζει να φτιάχνει το σύνολο που θα την οδηγήσει στην 8αδα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει παίχτες που τρακάρουν μεταξύ τους λόγω των τραυματισμών και της απουσίας παιχτών σε συγκεκριμένες θέσεις αλλά φέτος έχει υλικό που έχει διανύσει χιλιόμετρα στην διοργάνωση.

Θα χρειαστεί να πάρει και τις νίκες που θα αλλάξουν κυρίως την ψυχολογία της ομάδας. Η πραγματικότητα είναι ότι εάν καταφέρει και πάρει τις νίκες στα κλειστά ματς , θα αρχίσει να βρίσκεται και ψηλότερα στην βαθμολογία.

Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

 

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: