Πύρρειος νίκη! | Ο Τζες

Βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ανάταση είναι τα κέρδη της σημερινής νίκης του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μετά από μία ώρα μετριότατης εμφάνισης και βρισκόμενος πίσω στο σκορ, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις ο ΠΑΣ βρήκε το ψυχολογικό σθένος να βγει στην αντεπίθεση και να πάρει το παιχνίδι.

Σέντρα στο παιχνίδι!

Στο πρώτο εικοσάλεπτο υπήρχε απόλυτη ισορροπία, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν από τις πλευρές χωρίς ωστόσο κάποια υποψία ευκαιρίας.  Από εκεί και ύστερα ο ΠΑΣ για κάποιον ανεξήγητο άρχισε σταδιακά να κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη που τον έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Έδωσε χώρο στην ομάδα της Τρίπολης, τα χαφ έγιναν ένα με την αμυντική γραμμή, και η ανάπτυξη των επιθέσεων περιοριζόταν σε μακρινές “γιόμες” πολλών μέτρων χωρίς φυσικά κάποια τύχη. Στα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, όλος ο ΠΑΣ έμενε στα όρια της μικρής περιοχής δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να επιχειρούν από μακριά εντελώς ανενόχλητοι. Πίεση στα χαφ δεν είδαμε και στα μαρκαρίσματα ο ΠΑΣ έδειξε πάλι πως πρόκειται για μια soft ομάδα.

Κάπου στο 40ο λεπτό  ο Καραχάλιος, και κατά την άποψη μου, ένας από τους στυλοβάτες του ΠΑΣ τραυματίζεται και ολοκληρώνει το ημίχρονο κουτσαίνοντας. Τουλάχιστον εγκληματική ήταν η απόφαση του Θανάση Στάικου, όχι μόνο να ρισκάρει την επιβάρυνση του παίκτη αλλά και να αφήσει την ομάδα να αγωνίζεται στην ουσία με 10 παίκτες. Στην επανάληψη λοιπόν και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό ο Ρεγκίς βγήκε στη πλάτη της άμυνας ανενόχλητος κάνοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον ΠΑΣ να μη διεκδικεί να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και τον Αστέρα να κυκλοφορεί τη μπάλα ανενόχλητος σε όλο το γήπεδο.

Ανατροπή σκηνικού!

Παρά την κακή και δυσοίωνη εικόνα του ΠΑΣ, παρεμβάσεις δεν έγιναν έως και το 61ο λεπτό οπού επιτέλους έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεκδικήσει η ομάδα της πιθανότητές της για κάποιον βαθμό. Η είσοδος των Λώλη, Φοφανά και Μπαλάν στον αγωνιστικό χώρο μεταμόρφωσαν τον ΠΑΣ, θυμίζοντας κάτι από τη περσινή ομάδα. Αρχικά να θέσω το εξής ερώτημα. Σε αγώνα που καίγεσαι για τη νίκη, με ποια λογική ξεκινάς χωρίς επιθετικό, και αφήνεις ως κατά συνθήκη φορ τον Παμλίδη, ο οποίος βρίσκεται και σε σοβαρό ντεφορμάρισμα; Πάμε όμως παρακάτω…

Ο ΠΑΣ βγήκε στη κόντρα πιέζοντας ασφυκτικά τον Αστέρα και υποχρεώνοντάς τον σε σκανδαλώδη λάθη. Επιτέλους είδαμε τα αυτονόητα. Αρχικά μειώθηκε σημαντικά η απόσταση των χαφ με την επιθετική γραμμή, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη της ομάδας. Ο Αστέρας έπαψε να μπορεί να κυκλοφορεί τη μπάλα στο γήπεδο, και δεχόταν τα πρώτα μαρκαρίσματα από το ύψος της περιοχής του. Ο Μπαλάν πέραν του ότι σκόραρε και πάλι, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, τραβούσε παίκτες του Αστέρα πάνω του δίνοντας έτσι χώρους στον Φοφανά και στον Ροσέρο να μπορούν να μπαίνουν κάθετα! Ο τρομερά βελτιωμένος Λώλης κράτησε μπάλες, ελευθέρωσε το παιχνίδι του ΠΑΣ και έβγαλε πολλές φορές στη κόντρα την Ηπειρωτική ομάδα. Επιπρόσθετα έδωσε βοήθειες στον Μορέιρα δημιουργώντας αρκετούς μπελάδες στο δεξί άκρο της άμυνας των Αρκάδων. Ο Φοφανά πέραν του ότι χρίστηκε σκόρερ έδωσε τρεξίματα αλλά και βοήθησε στα μαρκαρίσματα σε όλο το γήπεδο. Και τέλος είδαμε το θάρρος και το ποδοσφαιρικό θράσος που τόσο μας έχει λείψει.

Συμπεράσματα!

Η ομάδα πρέπει να κρατήσει το τελευταίο μισάωρο του αγώνα, και να δείξει τον ανάλογο τσαμπουκά στα επόμενα παιχνίδια. Ο Στάικος αν εν τέλει παραμείνει στην ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί αλλά και να εκπαιδευτεί! Δεν νοείται τέτοια ηττοπαθής προσέγγιση στο παιχνίδι. Δεν νοείται ακόμα και όταν είναι ισόπαλο το σκορ να κλείνονται 11 παίκτες στα καρέ της εστίας τους. Υλικό υπάρχει, και με τη διακοπή του πρωταθλήματος ελπίζω να ενισχυθεί. Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό και να πάψει η ομάδα να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη που την έφεραν να παλεύει για τη σωτηρία. Θυμηθείτε μόνο με ποιον τρόπο χάσαμε παιχνίδια μέσα από τα χέρια μας όπως με τον ΟΦΗ τον Ιωνικό τον Ατρόμητο κτλ. Όταν κλείνεσαι στη περιοχή σου και τα χαφ μαρκάρουν από τη μεγάλη περιοχή και πίσω είναι δεδομένο πως θα σε χτυπήσει ο αντίπαλος!

Με 9 βαθμούς σε έναν γύρο δεν σώθηκε καμία ομάδα. Κρατάμε το τελευταίο μισάωρο, χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά!

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα