ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ | DRAZEN

ΡΕΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 79-78

Ένα κρίμα στην ατμόσφαιρα για την απώλεια του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Αντικειμενικά ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης σε διάρκεια αλλά και στο στυλ μπάσκετ που μας παρουσίασε στο παρκέ.

Το ζητούμενο είναι εάν υπάρχει τακτική σε έναν τελικό ή ιστορία του γράφτηκε στα τελευταία δυο λεπτά . Τα intangible assets που διαθέτουν οι παίχτες της Ρεάλ είναι δεδομένα και σε μεγάλο ποσοστό , έδωσαν και τον τίτλο.

Όμως στο παρκέ υπάρχει και το παιχνίδι. Ο coach Mateo έφερε στον αφρό και πάλι την άμυνα ζώνης. Κατάφερε και χτύπησε λοιπόν μια αδυναμία του Ολυμπιακού. Την έλλειψη ενός ψηλού με έφεση στη πάσα κατά πρόσωπο και όχι με πλάτη.

Ρίσκαρε το σουτ η Ρεάλ γιατί πιστεύει ότι ήταν καλύτερα να προστατεύσει τη ρακέτα -από τα εξαιρετικά cuts του Ολυμπιακού -και να μην δώσει εύκολους πόντους.

Έτσι κατάφερε να κερδίσει χρόνο και ανάσες για τον Tavares και να κατεβάσει τις κατοχές για να μην βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός.

Ο Τσάτσο πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Final Four που θύμισαν τον προ-πενταετίας PG , όπου έλεγχε τον ρυθμό του ματς όποτε αυτός ήθελε. Από την άλλη ο Hezonja έβαλε το κορμί του στις μονομαχίες και βρήκε σκορ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Σαφώς παίχτης κλειδί ήταν και ο Causeur με άμυνες , σουτ φαρμάκι και διατήρηση των αποστάσεων στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτά που έπρεπε επιθετικά από τους Walkup & Fall , ήταν άστοχος στις βολές και στο τελευταίο δίλεπτο οι επιθέσεις του ήταν επιπόλαιες.

Όταν ο βασικός PG , σου προσφέρει μηδέν πόντους  , είναι ένα hard fact και το ψάρι δεν θα το βαφτίσουμε κρέας. Στο μπάσκετ κερδίζει όποιος βάλει τα περισσότερα.

Εν κατακλείδι δεν γνωρίζω εάν είναι καλό για την διοργάνωση ότι ο τίτλος κατέληξε στην Ρεάλ. Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες και παίχτες που σε καλή ηλικία θα προτιμήσουν τα παρκέ της Euroleague.

Οι περισσότερες ομάδες παίζουν το ίδιο playstyle με τον Ολυμπιακό την τελευταία διετία και την Εφές την προηγούμενη τριετία να μας παρουσιάζουν κάτι που έχει ανάγκη το άθλημα στην Ευρώπη. Στην εξίσωση βάζω και την Μπασκόνια.

Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα