Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Οι υποψήφιοι αγοραστές παρακολουθούν την κατάσταση στην Τσέλσι

Οι υποψήφιοι αγοραστές βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι. Έρχεται εν μέσω κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο που εξετάζουν κυρώσεις – ή περαιτέρω κυρώσεις – ως απάντηση στην πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι σε αρκετές ρωσικές τράπεζες και επιχειρήσεις θα παγώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ υπήρχαν επίσης απαγορευτικά μέτρα που στόχευαν αρκετούς από τον “στενό κύκλο” του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμπράμοβιτς είχε επίσης στενούς δεσμούς με τον Πούτιν στο παρελθόν και η παράλειψή του από τις κυρώσεις έχει επικριθεί ευρέως.

Επικαλούμενος έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε και το οποίο ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης των Μπλε εμπλέκεται σε “διεφθαρμένες δραστηριότητες και πρακτικές”, ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ δήλωσε στο κοινοβούλιο: “Σίγουρα ο κ. Αμπράμοβιτς δεν θα έπρεπε να μπορεί πλέον να έχει ποδοσφαιρικό σύλλογο σε αυτή τη χώρα;

“Σίγουρα θα πρέπει να εξετάσουμε την κατάσχεση ορισμένων περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του αξίας 152 εκατομμυρίων λιρών;”

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας άφησε να εννοηθεί ότι η επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς ή ακόμη και σε Ρώσο-Βρετανούς δωρητές του Συντηρητικού κόμματος – οι οποίοι είναι πολλοί – δεν αποκλείεται σε αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Σε περίπτωση που ο Αμπράμοβιτς επιλέξει να πουλήσει, θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Τσέλσι, καθώς είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα εμπορικά σήματα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Το ρεπορτάζ τους τονίζει την προθυμία των Αμερικανών επενδυτών, αν και είναι απίθανο να είναι οι μόνοι που περιεργάζονται.

Το Bloomberg αποτίμησε πρόσφατα την Τσέλσι σε 1,9 δισ. ευρώ και αν πραγματοποιηθεί η πώληση, θα μπορούσε να είναι η πιο επικερδής αλλαγή ιδιοκτησίας στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε Περισσότερα