Σάντι Καθόρλα: αγγίζοντας το θαύμα Sons Of Football

Η μακρόχρονη και επίπονη πορεία του Καθόρλα τον χρήζουν τον ίδιο νικητή, όχι μόνο του αθλήματος, αλλά και ολόκληρης της ζωής. Ο Ισπανός αντιμετώπισε τους αγωνιστικούς του δαίμονες, κατόρθωσε να τους απωθήσει, όμως οι τραυματισμοί πλήγωσαν σοβαρά τον ψυχολογικό του κόσμο. Βέβαια, ο Ισπανός αρτίστας δεν γονάτισε στις μακροχρόνιες ταλαιπωρίες και επανήλθε, για να δώσει περήφανο τέλος σε αυτό για το οποίο γεννήθηκε: το ποδόσφαιρο.

Ο Καθόρλα είδε το σκληρό πρόσωπο της ζωής να του συμπεριφέρεται με τον πιο αισχρό τρόπο. Ο Ισπανός χαφ αναγκάστηκε να χειρουργηθεί έντεκα φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Έπειτα από τις συνεχόμενες επεμβάσεις, ο Ισπανός χρειάστηκε να ξεπεράσει τους τραυματισμούς και να ασφαλίσει τουλάχιστον τα πόδια του, από πλευράς υγείας. Η προοπτική της επιστροφή στο κόσμο του ποδοσφαίρου απομακρυνόταν όλο και πιο πολύ.

Επιπλέον, η περιπετειώδης καριέρα του Καθόρλα στην Άρσεναλ έλαβε άδοξα τέλος, καθώς υπήρξε αγαπημένος της εξέδρας και πολυτιμότερος παίκτης το έτος 2012-2013. Ολοκλήρωσε ονειρεμένη σεζόν με 12 γκολ και 14 ασσίστ, όντας ο πιο ολοκληρωμένος χαφ στην Αγγλία. Ωστόσο, ο αναπάντεχος τραυματισμός έφερε με τη σειρά του, επακόλουθες επεμβάσεις. Με αποτέλεσμα, εν έτη 2016-2017, ο Καθόρλα αναγκάστηκε να διανύσει αγώνα δρόμου μέχρι να ανακτήσει πάλι την υγεία του. Συγχρόνως, η διετή απουσία από τον αγωνιστικό χώρο του στοίχισε την θέση στους «Φούριας Ρόχας».

Πλέον, από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα, ο Ισπανός ολοκλήρωσε την πολυπόθητη επιστροφή στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, ο ίδιος γύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε: τη Βιγιαρεάλ. Επομένως, εκεί που οι πιθανότητες ήταν εναντίον του, ο σπουδαίος χαφ πλησίασε το θαύμα. Δεν άργησε, λοιπόν, το ντεμπούτο στη Λα Λίγκα, και μάλιστα έως σήμερα διανύει παραγωγικές σεζόν, όντας ο πολυτιμότερος πυλώνας στη μηχανή του Κίτρινου Υποβρυχίου.

Το εντυπωσιακό στη περίπτωση του Καθόρλα αποτελεί η φινέτσα και η τεχνική, που δεν εγκατέλειψαν ούτε το πολύπλευρο μυαλό του, ούτε το καταπονημένο του σώμα. Τα χαρισματικά στοιχεία αναβίωσαν, παρά την ψυχολογική κατάπτωση και τον πόνο του Ισπανού στον δύσκολο καιρό. Τώρα, πλέον, σε ηλικία 34 χρόνων, μπορεί και αφήνει το στίγμα του στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος έχει χρηστεί συνδετικός κρίκος στη σύνθεση της Βιγιαρεάλ. Διαθέτει τον πρώτο λόγο στη δημιουργία παιχνιδιού. Αναλαμβάνει τη προώθηση της μπάλας στις θέσεις των επιθετικών μονάδων, ενώ το τεχνικό του σουτ ακόμη το επιχειρεί με επιτυχία.

Παρόλο την υπερβολική κόπωση των δύο χρόνων, ο Καθόρλα μπορεί και αντέχει τουλάχιστον 60-70 λεπτά αγώνα συνεχούς ρυθμού. Δεν διστάζει μάλιστα, να επιβληθεί με την ποιότητα του στα αξιόλογα χαφ των Μεγάλων της Ισπανίας. Χαρακτηριστικό, ότι η περσινή σεζόν του συνοδεύτηκε με 4 γκολ και 10 ασσίστ. Βοηθώντας έμπρακτα στην παραμονή της ομάδας. Φέτος, ο βιονικός χαφ παρουσιάζει όλο και φρεσκότερο αγωνιστικό προφίλ. Σε μόλις εφτά παιχνίδια, έχει σημειώσει 4 γκολ και 3 ασσίστ. Με αποκορύφωμα, το ασύλληπτο σουτ στον Τερ Στέγκεν και η επιβλητική εμφάνιση εναντίον της Ρεάλ.

Ο Σάντι Καθόρλα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Διότι η ζωή θα σε αιφνιδιάσει με εμπόδια. Απροσπέλαστα, που θεωρεί κανείς ανυπέρβλητα, και ακατανίκητα. Ο Σάντι, όμως, όχι μόνο μπορεί πλέον να απολαμβάνει τη βόλτα με τα παιδιά του, αλλά μπορεί να κλείσει έναν όμορφο επίλογο στη πορεία του στα γήπεδα. Με στυλ και χαρακτήρα. Με την νοοτροπία μαχητή.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα