Σεισμός στην Αθήνα, Η Αντίδραση του κόσμου. Ν. Πορτογάλος

Στις 19 Ιουλιου, έζησα-μάλλονκατάλαβα-τον πρώτο μου σεισμό στην ζωή μου! (στα 40..άργησα το ξέρω!) Το 99-παρα 50 μέρες είκοσι χρόνια μετά! – ήμουν στην Λήμνο φαντάρος και δεν είχα βιώσει αυτή την δυσάρεστη εμπειρία, αργότερα η μητέρα μου και τα αδέρφια μου, μου είπαν με.. λεπτομέρειες τι.. πέρασαν στο σπίτι μας και γενικά πως αντέδρασε ο κόσμος στην γειτονιά μας.

Την Παρασκευή λοιπόν στο κτίριο που δουλεύω στο κέντρο της Αθηνας, άκουσα πρώτα μια.. Βοή να έρχεται!… και σε λίγα δευτερόλεπτα, είδα στο ισόγειο του κτιρίου οπου βρισκόμουν, να πηγαίνει αριστερά κ δεξιά (και εγώ το μπαλάκι του τένις!) για περίπου 5-6 δευτερόλεπτα, ευτυχώς δεν έγινε καμία ζημιά, ούτε τραυματίστηκε κάποιος από τους ενοίκους, ένιωσα.. περίεργα.. αιφνιδιάστηκα-οπως όλοι-ήταν σαν να.. έπαιζα σε κάποια ταινία καταστροφής που βλέπουμε στην TV.

Σαν ένα boeing 747 να έχει… προσγειωθεί στην… ταράτσα! (εντάξει..λέω μια λακαμία!) με απείρως μεγαλύτερη ισχύ. Προσπάθησα να κάνω τις βασικές ενέργειες, να ειδοποιήσω τον κόσμο (αν και τα τηλέφωνα είχαν μπλοκάρει) να είμαι.. ψύχραιμος και να βγω τελευταίος απ το κτίριο, αν χρειαζόταν. Και εδώ να πω, πως για άλλη μια φορά, από αυτά που έχω ακούσει κυρίως, ότι σε καταστάσεις.. πανικού! Διακρίνεις τους ηλιθιους! από τους έξυπνους όπως λέει ο ΓΓ ο διπλός καβαλάρης!

Η σωστή κρίση στο μυαλό είναι το σημαντικότερο στον άνθρωπο. Είδα ανθρώπους να κατεβαίνουν απ τα σκαλιά, προς τις εξόδους κινδύνου (το.. φυσιολογικό) και άλλοι μετά από 2 λεπτά το πέρας του σεισμού να χρησιμοποιούν τους ανελκυστήρες!! Και τις υπόγειες σταθμεύσεις με τους ανελκυστήρες οχημάτων!! Για να… προλάβουν να βγούνε απ το κτίριο…. Δεν τους προλάβαινα! Απαγορεύεται ρε δίποδο! να το κάνεις αυτό!.

Εντάξει, είσαι.. παρτάκιας! Δεν σε νοιαζει για τους άλλους, ρισκάρεις! όμως κ την δική σου ασφάλεια!. Η ΜΑΛΑΚΙΑ! είναι το… Εθνικό σπορ στην.. συντριπτική πλειοψηφία των Νεοελλήνων. Θα… ξεφύγω! και θα.. μπω κ σε αλλες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά! Γι αυτό το… αφήνω εδώ το θέμα.

ΥΓ: Με διαφορά το χειρότερο! φυσικό(?) φαινόμενο ο σεισμός από το.. δεύτερο.

ΥΓ2:την φωτογραφία στο άρθρο, μου την..υπέδειξε ο γαμπρός μου ο Παοκτσής! Ο Ιωαννης (όχι της αποκάλυψης, αλλά ο ουρολόγος, μακριά από μένα!!). Για σου ρε! δικεφαλε του Βορρά.

ΝΙΚΟΣ Ο Πορτογάλος.

Διαβάστε Περισσότερα