Σελεσάο vs Αλμπισελέστε. ΜΕΡΟΣ: Α

Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις!.. (Γεωργίου speaking!). Εκατομμυριοστοειπωμένη φράση!. Είναι τρομερός! συνδιασμός να είσαι.. μέτριος.. Αλλά κ σε συγκεκριμένες καταστάσεις να είσαι και άτυχος!.. Η χειρότερη Αργεντινή που έχω δει από το 1990 και μετά, στον ημιτελικό του Κοπα Αμέρικα κόντρα στην Βραζιλία σε ένα… 30%… θύμισε την σπουδαία ομάδα του παρελθόντος.αλλα έχασε κ πάλι!.

Με 2 δοκάρια, με πέναλτυ που δεν τις δώσανε, (Ο διαιτητής ήταν… λίγος για το σπουδαιότερο ντέρμπι τις Νότιου Αμερικής) και όπως λέει κ ο φίλος κ συνάδελφος (βλεπε:Θ. Βέγγος, Θυρωρός! Θυρωρος!) Γιώργος, ο Σκαλώνει! Κ όχι ο ΣΚΑΛΟΝΙ.. που πάει με αυτή την… φόρμα που φοράει! (Αλήθεια τι..μιζέρια κ.. φτώχεια βγάζει η εμφάνιση του, άσε που μοιάζει με γυμναστή σε παλιό λύκειο.. θηλέων!). Και λόγω του μικρού του ονόματος (Λιονέλ…) Κάθεται.. Μάλλον είναι όρθιος στον πάγκο.

Και αυτή η Αρζεντίνα λοιπόν ξεπέρασε για λίγο την μετριότητα, γιατί είχε απέναντι της τον.. Εχθρό!. μεγάλο πράμα η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο, όπως κ στην ζωή γενικά, ο μέτριος για μια νύχτα, να είναι κ λίγο καλύτερος στα… σημεία, από τον ανώτερο του γενικά αντίπαλο!.. Λόγω κινήτρου!.. Με τον ΛΙΟΝΕΛ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕΣΙ δεν.. τρελάθηκα ποτέ, αλλά έκανε το καλύτερο του ματς στο φετινό Κοπα, κ κάπως τον βοήθησαν, κάποιοι από τους συμπαίχτες του όπως ο Ντε πολ (αυτή η ποδόσφαιρο φάτσα! που λέει-ξανά ο φίλος μου ο Γιώργος).

Ο Λαουταρο Μαρτινεζ, ο Αγκουέρο κλπ αλλά δυστυχώς για τον κοντό, έφυγε κ πάλι.. κλαμένος. Του χρόνου(2020)το Κοπα Αμέρικα γίνεται σε Αργεντινή κ Κολομβία, κ θα έχει την πρότελευταια ευκαιρία για σημαντικό τίτλο με την… πατρίδα του, (στα 33 του σαν τον ΤΖΙΖΟΥΣ) το 2022 στο Mundial, να είναι καλά αυτός κ εμείς, θα είναι το τελευταίο του… τανγκο.

 

Νίκος  Πορτογάλος.

Διαβάστε Περισσότερα