Σελεσάο vs Αλμπισελέστε. ΜΕΡΟΣ: Β

Για να ολοκληρώσω με τον Μέσσι και την.. αποτυχία του να πάρει κάποιο τίτλο με την Αρτζεντίνα (εκτός από το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2008) το 2006 που έπαιξε πρώτη φορά στο Μουντιάλ της Γερμανίας, μέχρι το 2014, είχε αξιόλογους συμπαίχτες, (Κάποιους… Ανώμαλους! Προπονητές που είχε χαλούσαν την ομάδα) αλλά την τελευταία 5ετια οι περισσότεροι συμπαίχτες του, δεν αξίζουν ούτε στο… Σουρινάμ! να παίζουν. Και ο ίδιος χαλιέται, δεν το έχει με το αρχηγιλίκι! κιόλας όπως ο.. ΘΕΟΣ (Ντιέγκο Αρμάνδος!).

Ένα παράδειγμα που το έχουμε ζήσει, όσοι έχουμε παίξει μπαλίτσα, στο.. τελευταίο επίπεδο, από την ομάδα του… Σχολείου, της γειτονιάς, αντε μέχρι Α τοπικό.. Αν είμασταν μέτριοι η καλά παιχτάκια  και είχαμε γύρω μας  5-6 ντυμένα ξύλα! (που λέει κ ο σοφός της μπάλας) βγάζαμε κ εμείς τον χάλια-ποδοσφαιρικό-εαυτό μας, αλλά όταν παίζαμε με τα καλά… εργαλεία της δουλειάς είχαμε τέτοια.. Καυλ.. Έμπνευση κ όρεξη, που κάναμε απίστευτα! πράγματα με τη ομάδα μας. Αυτό έχει πάθει κ ο Μέσι, άλλο Μπάρτσα και άλλο να.. τρώει.. Μπάτσα με την Αργεντινή.

Η Βραζιλία στο δεύτερο ημίχρονο, σαν να έκατσε πίσω κ έδωσε.. χώρο στους Αργεντίνους, είχε κ το 1-0 υπέρ της, ήταν σιγουρη(?) ότι κάποια στιγμή θα έβαζε κ δεύτερο κ θα καθάριζε?.. δεν ξέρω, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το.. 9 της, ο Ζέζους (και όχι Χέσους που τον λένε οι…αθλητικογράφοι, είναι Πορτογαλικό όνομα, όχι ισπανικό!) έπαιξε καλύτερα από προηγούμενα ματς και όχι σαν κλασικό φορ-μπάστακας μέσα στην περιοχή, αλλά μοίραζε κ ασίστ (όπως την.. μαγεία! Που έκανε κ έδωσε το 2-0 στον Φιρμίνιο)

Ο Ντάνι Αλβες (που δεν τον συμπάθησα ποτέ!) ήταν όλα τα λεφτά στα 36 του!. Και ο Κασεμίρο με τον.. Αρθούρο στο κέντρο, έστω κ στην μέτρια βράδια τους, είναι καλύτεροι από τα (υπάρχουν?) αμυντικά χαφ της Αργεντινής. Θέλω να το σηκώσουν το Κόπα οι καριόκας (πρώτος τίτλος από το 2007) αλλά με την.. έκπληξη! Τους ΙΝΚΑΣ!  Το Περού. Δεν ξέρω αν κερδίσουν τόσο άνετα ( όπως το 5-0 στους ομίλους) πάλι, κ το 1-0 φτάνει. Και μια κ το.. μνημόσυνο από το Γιούρο του 2004, μην γίνει Ελλάδα το Περού και κλάψουν μέσα στο (πρώην ναό) ΜΑΡΑΚΑΝΑ οι Μπραζιλέιρος..

Και ιδιαίτερα, μην γίνουν σαν την Πορτογαλία του 2016 όπου σαν καλύτεροι τρίτοι στον όμιλο πήγαν κ το πήραν μέσα στο Παρίσι οι λουζιτανοί!.. Διότι κ το Περού βγήκε δεύτερο καλύτερο τρίτο στον όμιλο του!.. 44 χρόνια (από το δεύτερο Κόπα Αμέρικα το 1975 που πήρε το Περού) πείνας! Κ.. δίψας! Για τρόπαιο είναι αυτά.

ΥΓ: Αυτή η Βραζιλία είναι η καλύτερη Εθνική τους των τελευταίων 8 ετών.. Οταν όμως εγώ έχω δει τα 4 ΡΟ!.. ΡΟΜΑΡΙΟ, ΡΙΒΑΛΝΤΟ, ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ!!!.. Με πιάνει… κατάθλιψη… Μια μηχανή του.. χρόνου να υπήρχε…

 

Νίκος Πορτογάλος

Διαβάστε Περισσότερα