Σφαλιάρα γεμάτη νόημα…! | Ο Τζες

Ηχηρή σφαλιάρα και ανώμαλη προσγείωση για τον φορτσάτο ΠΑΣ Γιάννινα, και ένας ΠΑΟΚ που έκανε κυριολεκτικά ότι ήθελε στη σημερινή αναμέτρηση. Για το αποψινό παιχνίδι δε βρίσκω λόγω να αναφερθώ στα όσα είδαμε αλλά θα ήθελα να εστιάσω στην επόμενη μέρα, και στο πως θα πρέπει η ηπειρωτική ομάδα να συνέλθει μετά το σημερινό στραπάτσο.

Η φετινή πορεία του ΠΑΣ δεν θα είναι υπερβολή να πω πως είναι βγαλμένη από παραμύθι καθώς μέχρι σήμερα βλέπουμε έναν ΠΑΣ μαχητή, που πεισματικά αρνείται την ήττα. Παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο και βγάζει μια σοβαρότητα που για πολλά χρόνια έλειπε από την ομάδα. Ωστόσο και η ήττα είναι στο πρόγραμμα, για όλες τις ομάδες. Το ζήτημα είναι όμως όταν χάνεις με τόσο εμφατικό σκορ και με τα χέρια κάτω καλείσαι να δεις τι έφταιξε και πως θα διορθωθεί η αιτία.

 

Πολλοί θα πείτε πως ήταν μια κακή μέρα, ή για τύχη του ΠΑΟΚ λόγω της εξαιρετικής ευστοχίας του…! Της κοντής… οι τρίχες φταίνε!  Αλλού είναι το ζήτημα. Ποια ήταν η αντίδραση του ΠΑΣ μετά το 0-1, και πού η ομάδα ξεγυμνώθηκε; Μπορεί με το Βόλο η ομάδα να κατάφερε να ανατρέψει το σκορ αλλά σήμερα δεν βγήκε το παιχνίδι. Αρχικά μπορούμε να συμφωνήσουμε πως μοναδική πηγή απειλής στην επιθετική γραμμή της ομάδας είναι ο Περέα  ο οποίος σήμερα απουσίαζε. Με Μιλιτσεάνου δυστυχώς προκοπή δε γίνεται και πόσο μάλλον αν περιμένουμε και από τον πιτσιρικά τον Μίνα να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Επίσης στη προηγούμενη αναμέτρηση με το Βόλο, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από το 1-3 στο ημίχρονο ( με το δοκάρι του Σοάρες) ποιο θεωρείτε πως ήταν το χαρακτηριστικό που μας πίεσε τόσο; Προσωπική μου άποψη είναι η ταχύτητα στο κάθετο ποδόσφαιρο. Ακριβώς το ίδιο είδα και στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Με την ενδεκάδα που παρέταξε ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ έβγαινε ταχύτατα στην αντεπίθεση και στη πλάτη των παικτών του ΠΑΣ δημιουργώντας καταστάσεις συναγερμού.

Άρα μέχρι τώρα τι παρατηρούμε; Αδυναμία στον αφοπλισμό ενός “γρήγορου” αντίπαλου, και φυσικά ένα ελλιπέστατο ρόστερ το οποίο πέραν από τις λιγοστές εναλλακτικές δε δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους παίκτες να πάρουν τις ανάσες που χρειάζονται.  Επίσης στο δημιουργικό κομμάτι του ο ΠΑΣ κατά τη δική μου άποψη είναι εξαιρετικά προβλέψιμος και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στα άρθρα μας. Σε περίπτωση αντεπίθεσης αναζητούμε με μακρινές κάθετες μπαλιές τον Περέα στη πλάτη της αντίπαλης άμυνας και σε οργανωμένη επίθεση αναμένουμε τον Πίρσμαν από τα αριστερά και τον Σάλιακα από τα δεξιά να πάρουν μέτρα και με μια σέντρα μήπως βρούνε κάποιο κεφάλι. Δεν αμφιβάλω πως η ποιότητα των πλάγιων μπακ μας ή του Περέα είναι αξιοζήλευτη αλλά πόσο θα σου πετυχαίνει το κόλπο κόντρα ειδικά σε δυνατούς αντιπάλους;

Το σημερινό μου άρθρο δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από κάποιες σκέψεις μου, και φυσικά και η δική σας άποψη μετρά στο Georgiou Club. Εν κατακλείδι θεωρώ πως αυτή η σφαλιάρα έπρεπε να έρθει κάποια στιγμή καθώς τα πολλά “μπράβο”, εγκυμονούν κινδύνους έπαρσης για τους παίκτες του ΠΑΣ. Επίσης καλώς ήρθε στη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στο Παναθηναϊκό ο οποίος θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικούς αντιπάλους του ΠΑΣ στη διεκδίκηση μιας θέσης για τα Play off. Όσο για την ανάπαυλα, κύριε Χριστοβασίλη η ξεκούραση θα είναι για τους παίκτες της ομάδας. Δυστυχώς για εσάς αν όντως έχετε στόχο η ομάδα να μπει στα play off θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιες λύσεις σε καίριες θέσεις που η ομάδα πονάει αλλά και χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα