Σημαντικός βαθμός, σε μια δύσκολη έδρα! | Ο Τζες

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη έδρα. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, βρήκε αντίδραση, έφερε το παιχνίδι στα ίσα και πλέον ατενίζει την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, από απόσταση 9 βαθμών.

Υπάρχουν δύο πρίσματα από τα οποία μπορούμε να δούμε την σημερινή αναμέτρηση. Το πρώτο είναι η βαθμοθηρία που απαιτείται για την σωτηρία της ομάδας. Στην αρχή του πρωταθλήματος είχα αναφέρει πως ο ΠΑΣ, τα παιχνίδια που δε μπορεί να χτυπήσει, θα πρέπει να παλεύει για να μη τα χάσει. Μετά την διακοπή αυτό φαίνεται να επιτυγχάνεται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημερινό ματς.  Σε αντίθεση με προηγούμενες αγωνιστικές, ο ΠΑΣ κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του τον αντίπαλο, με εξαίρεση το τετ α τετ που έσωσε ο Τσιντώτας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Μια άλλη σκοπιά θέασης του παιχνιδιού όμως, είναι αυτή που απαιτεί η βαθμοθηρία να συνδυάζεται και με “καλό” ποδόσφαιρο. Μπορεί όμως να επιτευχθεί αυτό, ή τα “αμαρτήματα” του καλοκαιριού δε το επιτρέπουν; Στο συγκεκριμένο ερώτημα θα υπάρχει δικαιολογημένα, μεγάλη διχογνωμία.  Στην προηγούμενη αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό το ερώτημα θα είχε πιο εύκολη απάντηση. Θυμίζω πως ο “ακίνδυνος” τότε Ιωνικός, για 30 λεπτά έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, όμως η παθητικότητα του ΠΑΣ, τόσο στον πάγκο όσο και στον αγωνιστικό χώρο, στέρησε την δυνατότητα από την ομάδα να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για ένα λυτρωτικό τρίποντο.

Σήμερα η συνθήκη ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Αστέρας μπορεί να μην ήταν στα επίπεδα απόδοσης που έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε, αλλά είχε το ρόστερ και την ποιότητα να κάνει την ζημιά ανά πάσα στιγμή. Ο ΠΑΣ έχει περιοριστεί δικαιολογημένα σε ένα μικρό εύρος επιλογών, αλλά πλέον η εικόνα της ομάδας ουρλιάζει πως πολλοί παίκτες χρειάζονται ανάσες. Έχουμε ξαναπεί πως από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στον ΠΑΣ στη φετινή πορεία, είναι ο Καραχάλιος και ο Μορέιρα. Οι συγκεκριμένοι είναι πραγματικά άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθειά τους! Εδώ και μερικές αγωνιστικές όμως, η εικόνα τους μετά το 60 – 70 είναι αποκαρδιωτική. Χρειάζονται ανάσες, όχι μόνο με ένα γενναίο ροτέισον, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τα αντανακλαστικά στον πάγκο πρέπει να βελτιωθούν.

Δεν γίνεται ένας παίκτης που φωνάζει πως χρειάζεται ανάσες, να αντικαθίσταται στο 89ο με παίκτη ο οποίος θα μπορούσε να δώσει τρεξίματα τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν, που ο ΠΑΣ δειλά δειλά έψαχνε το γκολ. Οι ομάδες πλέον δικαιούνται μέχρι πέντε αλλαγές ανά παιχνίδι. Πλην του τραυματία Παντελάκη ο ΠΑΣ έκανε μόνο δύο, μια εκ των οποίων ήταν και ο Σωτήρης Νίνης… Από το σημείο αυτό και ύστερα, ο ΠΑΣ παρέδωσε το κέντρο του, ελπίζοντας στο καλύτερο για την συνέχεια του αγώνα. Δυστυχώς ο Φοφανά που μπήκε στο 90ο λεπτό, δεν έβαλε δυο γκολ να πάει το ματς και στο όβερ 3,5…

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα