Σημειώσατε “Χ” – ο Τζες

Είναι μερικά παιχνίδια που η λήξη τους σε βρίσκει μαρμαρωμένο στο καναπέ σου, να απορείς τι στο καλό βλέπεις τόση ώρα. Ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν και το Λαμία – Π.Α.Σ. Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν η μία την άλλη, και η λήξη να τις βρίσκει δίκαια ισόπαλες.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στο να κρατήσουν τον αντίπαλο μακριά από την εστία τους, και έτσι είδαμε πολλές και έντονες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου αλλά ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η ομάδα του κ. Γρηγορίου σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πίεσε τους φιλοξενούμενους, προσπαθώντας να τους υποχρεώσει σε λάθη και στη κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσει. Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, ήρθε στο 18ο λεπτό όταν σε μια φάση διαρκείας ο Αραμπούλη υπό τη πίεση του Κάστρο με ένα γυριστό σουτ, υποχρέωσε τον Λοντίγκιν στη πρώτη απόκρουση της αναμέτρησης. Η απάντηση για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 25ο λεπτό όταν από στημένη φάση ο Κάργας με κεφαλιά είδε τον Επασί να σηκώνει τείχη για την ομάδα της Λαμίας. Στο 28ο λεπτό ο Ελευθεριάδης βγάζει τον Π.Α.Σ. σε αντεπίθεση, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν πάλι παρών, να κλέψει τη μπουκιά από το στόμα του Κρίζμαν.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Π.Α.Σ. σε έναν παθητικό ρόλο, θέτοντας έτσι ως προτεραιότητα να εξασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα. Η ομάδα του κ. Γρηγορίου ωστόσο έδειξε να το θέλει περισσότερο το παιχνίδι, συνεχίζοντας τη πίεση ψηλά, και αναζητώντας ανοιχτούς διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε για τη Λαμία στο 66ο λεπτό με τον Καραμάνο να υποχρεώνει τον Λοντίγκιν σε μια τρομερή απόκρουση, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλιντσεάνου έφτασε μια ανάσα από το 0-1 όταν ο Καζαριάν μετά από ένα λάθος γύρισμα στην άμυνα της ομάδας του, έβγαλε τον Μολδαβό επιθετικό τετ-α-τετ με τον Εμπασί, με τον δεύτερο να προλαβαίνει να κόψει με τάκλιν τη μπάλα, σώζοντας έτσι την ομάδα του.

Είδαμε ένα “αδιάφορο” παιχνίδι, από το οποίο έλειπε το επιθετικό ποδόσφαιρο και οι μεγάλες ευκαιρίες. Στα θετικά συμπεράσματα θα έβαζα την ανέπαφη εστία του Λοντίγκιν, για μία ακόμα αγωνιστική, καθώς και τη καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας.  Αναμένουμε τη καλή εμφάνιση στο τελικό της Τετάρτης, με την ελπίδα ο “Άγιαξ” της Ηπείρου να πάρει τη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα