SIXERS-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ ? | DRAZEN

Η πόλη και το κοινό της

Η Φιλαδέλφεια ήταν ανέκαθεν μια πόλη που αγαπούσε το μπάσκετ. Οι φίλαθλοι των Sixers είχαν την τύχη σε βάθος χρόνου να δουν μερικούς από τους παίχτες σύμβολα στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Από τον τεράστιο Chamberlain , στον ογκόλιθο Malone και στον άνθρωπο που έφερε το θέαμα στο NBA , Julius Erving .

Είδαν το ξεκίνημα του Sir Charles Barkley και απόλαυσαν την τελευταία μεγάλη επιτυχία του οργανισμού , με τον αγαπημένο του κοινού , τον τεράστιο Allen Iverson.

Έπειτα από το τέλος των μοναδικών παραστάσεων του Iverson και μιας πενταετίας στην αφάνεια , θεώρησαν ότι έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν ένα φιλόδοξο πλάνο. Μερικά από τα αποτελέσματα του πλάνου , τα βλέπουμε και στις μέρες μας.

Προσπάθησαν να φέρουν το moneyball και στο μπάσκετ , με τις αναλύσεις των στατιστικών , να είναι εκείνες που θα καθορίζουν τις όποιες αποφάσεις. Η ομάδα έχανε σπουδαία ταλέντα μέσω draft αλλά γέμιζε από γκουρού των στατιστικών αναλύσεων.

Η φετινή σεζόν και το δίδυμο EmbiidHarden

Οι φετινοί Sixers εντυπωσιάζουν όχι τόσο πολύ με το μπάσκετ που παίζουν αλλά με τη σοβαρότητα που επιδεικνύουν. Σταθερά από την αρχή της σεζόν είναι στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και βάζουν πλώρη για να ξορκίσουν τον δαίμονα των playoffs.

Ο Jo-Jo εμφανίζει στοιχεία στο παιχνίδι του που θυμίζουν Shaquille αλλά και Hakeem ταυτόχρονα. Συνήθως επιτίθεται με πρόσωπο στο καλάθι ενώ έχει προσθέσει τις δυο τελευταίες σεζόν και το τρίποντο στο επιθετικό του οπλοστάσιο.

Το σουτ από μέση απόσταση παραμένει αξιόπιστο ενώ παρά το ύψος του έχει εκπληκτική ισορροπία κινήσεων.

Με την απόκτηση του Harden , προσθέτουν στην ομάδα σκορ αλλά και δημιουργία. Η ικανότητα να σημειώνει πόντους με προσωπικές φάσεις είναι κάτι που θα βοηθήσει τους Sixers.

Μπορεί να του αρέσει το παιχνίδι απομόνωσης , δεν μπορούμε όμως να μην του αναγνωρίσουμε την ικανότητά του , στο αμυντικό ριμπάουντ και την νοοτροπία να τρέξει την ομάδα και να μοιράσει τη μπάλα στο ανοιχτό γήπεδο.

Θα δούμε πολλές φορές το δίδυμο Embiid-Harden να κερδίζει φάουλ και να εκτελεί βολές αφού κάποιες φορές είναι ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουν.

Το υπόλοιπο supporting cast

Οι Sixers έχουν έναν τρίτο πόλο στην επίθεση , δίπλα στους Embiid-Harden . Ο Maxey είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο , προσφέρει στην άμυνα και είναι ικανός στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν έχασε ούτε λεπτά συμμετοχής αλλά ούτε τις κατοχές που του αναλογούν με την άφιξη του Harden.Μάλλον λειτουργεί καλύτερα μέσα στο παιχνίδι και κούμπωσε εξαιρετικά με τον Harden.

Οι θέσεις των forwards στην ομάδα είναι γεμάτες. Διαθέτουν πολλούς παίχτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά , που τους δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσουν αρκετά σχήματα.

Ο Harden θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί του ικανούς σουτέρ όπως ο Green και ο Korkmaz. Για τον Harris κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα.

Η άμυνα των Sixers βρίσκεται στις δέκα καλύτερες του πρωταθλήματος και θα αποτελέσει και σημαντικό παράγοντα στα playoffs της “σκληρής” Ανατολής.

Εδώ βρίσκουμε και τον καλύτερο αμυντικό του πρωταθλήματος Thybulle , που θαρρεί κανείς έχει την ικανότητα να παίζει για δυο στην άμυνα.

Ο προπονητής και τα playoffs

Ο coach Rivers έχει μια σειρά αποτυχιών τα τελευταία χρόνια , στα playoffs. Δεν κατορθώνει να διαβάσει τις σειρές σωστά και να ελιχθεί κατά την διάρκεια της postseason.Φέτος ήρθε ή ώρα να ρεφάρει.

Η έλλειψη ενός ακόμα ψηλού , ίσως στοιχίσει στην ομάδα. Ακόμα πιο μεγάλο κενό είναι η αποχώρηση από τους Sixers του σταθερού Curry , που είχε βρει χημεία με την ομάδα και βοηθούσε τα μέγιστα με το σούπερ αξιόπιστο σουτ που διαθέτει.

Εν κατακλείδι, οι Sixers έχουν κάνει βήματα προόδου. Δείχνουν πιο σοβαροί από ποτέ και δεν έχουν ακόμα την ταμπέλα του φαβορί που τους κάνει να λυγίζουν.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα