Στο ίδιο έργο θεατές… I El Comandante

Το έχω ξαναπεί: καλό είναι να μιλάμε όταν καταλαγιάζει η σκόνη… Μόνο που στην περίπτωση του Ολυμπιακού, αυτή η τακτική δεν βρίσκει εφαρμογή, καθώς δεκαετίες τώρα, το ίδιο μονότονο σκηνικό επαναλαμβάνεται.

Ο πρόσφατος αποκλεισμός από την… «Τσούλα», με έφερε αντιμέτωπο με δύο κείμενα σε γνωστό αθλητικό ιστότοπο, τα οποία μάλιστα κατά τραγική ειρωνία, βρίσκονταν δίπλα-δίπλα. Στο ένα ο τίτλος έγραφε: «Στα 37 εκατομμύρια τα έσοδα του Ολυμπιακού από τον όμιλο». Στο άλλο: «Θρυλική πρόκριση με νέο διασυρμό».

H πρώτη λεζάντα και το… πού πηγαίνουν, αλλά και το πού ΔΕΝ πηγαίνουν όλα αυτά τα φράγκα (ΚΥΡΙΩΣ το δεύτερο) είναι η απάντηση στα αίτια όλων των δεινών του Ολυμπιακού.

Και των διασυρμών και των αποτυχιών και της αδυναμίας να καταφέρει κάτι στην Ευρώπη αυτή η ρημάδα ομάδα…

Για να το θέσουμε απλά και κατανοητά: έμπορος είναι ο πρόεδρός σας. Σε μαγαζάκι του (μεσιτία για την ακρίβεια) έχει μετατρέψει τον Σύλλογό σας και σας δουλεύει ψιλό γαζί, βγάζοντας φράγκα με τον πόνο σας και την καψούρα σας.

Να σας το πω αλλιώς: 37 μύρια μόνο από την πρόκριση. Τα άλλα έσοδα, π.χ. τα «παράπλευρα» έσοδα των αγώνων, τα έσοδα από τα εισιτήρια, από Ευρώπες, από διαφημίσεις, από χορηγούς, από πωλήσεις, από συνδρομητικά κανάλια, από προκρίσεις προκριματικών κ.λ.π. δεν τα μετράμε. Ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά που προαναφέραμε πάνε στην ομάδα, σε πληρωμές, σε συμβόλαια, σε μεταγραφές. Κάντε δυό πρόχειρους λογαριασμούς και θα διαπιστώσετε ότι και πάλι περισσεύουν.
Και να σας το πω κατάμουτρα;

Τα 37 μύρια ξέρετε σε τί μεταφράζονται στα μάτια ενός εφοπλιστή; Σε 8 προκαταβολές για παραγγελίες 8 νεότευκτων πλοίων ή σε αγορά (και άμεση αποπληρωμή στο 100%) 10 μεταχειρισμένων πλοίων μεσαίου μεγέθους.
Κι ο Μαρινάκης κι ο Κόκκαλης κι ο κάθε επιχειρηματίας, την τσέπη του κοιτάζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ως πρός αυτό. Κι ο συγχωρεμένςο ο Καπετάν-Σταύρος, πρίν φύγει, πούλησε ό,τι καλύτερο διέθετε, για να ρεφάρει. Σας έδωσε όμως τον πρώτο τίτλο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και 4 συνολικά και μάλιστα σερί. Κι ο Κόκκαλης, έβγαλε στην πλάτη του Ολυμπιακού. Σας έφερε όμως και παικταράδες που έβγαζαν μάτια και έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλάει… Ο σημερινός πρόεδρός σας, αγαπάει τον Ολυμπιακό, (δεν τίθεται θέμα ως πρός αυτό) αλλά κρατάει το καρβέλι για την πάρτη του και αφήνει τα ψίχουλα για εσάς κι εσείς πανηγυρίζετε σαν γύφτικα σκεπάρνια με μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη καταθέσει για σύνταξη…

Ξυπνάτε! Γιατί όσο πιστεύετε ότι με τέτοιες τακτικές, έχετε ελπίδες για ευρωπαϊκή πρόκριση, θα παραμένετε στο ίδιο έργο θεατές. Και κάθε που θα επιστρέφετε από τας Ευρώπας, σαν την βρεγμένη γάτα, με την ουρά στα σκέλια, θα έχετε τον πρόεδρό σας να… μπουκάρει μαινόμενος στα αποδυτήρια και να ζητάει για εξιλέωση… το πρωτάθλημα. Και όχι μόνο τον πιστεύετε, αλλά οι περισσότεροι καμαρώνετε σαν γύφτικα σκεπάρνια που πήρατε τον 153ο τίτλο στην ιστορία σας. Αν γουστάρετε να είστε ο βασιλιάς στο χωριό κι ο επαίτης στην πόλη, τότε να τα… χιλλιάσετε αυτά τα πρωταθλήματα!
Κι έχετε μετά και τον Καρεμπέ να βγαίνει να σας μπαρουφιάζει ότι πάτε να κατακτήσετε το Europa…

Όταν αντιληφθείτε ότι κάτι τέτοιες δηλώσεις, είναι που σας φέρνουν την αλαζονία και κυρίως την εθελοτυφλία η οποία αποτελεί και την βασική αιτία της ανικανότητάς σας για κάτι καλύτερο σε διεθνές επίπεδο, τότε ΙΣΩΣ να καταλάβετε γιατί διαρκώς αποτυγχάνετε…

Γιατί διαρκώς πιστεύετε σε κάτι τέτοια βαρύγδουπα λόγια, που δεν έχουν βάση, προκειμένου να γλύψετε τις πληγές σας. Ή μάλλον έχουν: την ελαφρότητα εγκεφάλου…

Κρίμα… Πραγματικά κρίμα.

 

 

El Comandante

 

Διαβάστε Περισσότερα