Στο ίδιο έργο θεατές ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Πέμπτος αγώνας της χρονιάς για την φόρμουλα1 στην Ισπανία και δεν γίναμε πιο σοφοί.. Τα ασημένια βέλη πέταγαν, τα δύο μονοθέσια της Scuderia Ferrari βρέθηκαν πάλι σε μέτρια μέρα, ο κλασικός max με την Red bull σταθερά σε όλη την διάρκεια της χρονιάς μεταξύ 3ης και 4ης θέσης… Το γεγονός όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι για ακόμα μια φορά η ομάδα της Ferrari δεν έπαιρνε γρήγορες αποφάσεις σχετικά με τις μονομαχίες που είχαν οι 2 οδηγοί της στην πίστα… Την πρώτη φορά ο Λέκρεκ βρέθηκε πίσω από τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Βέτελ και ενώ φαινόταν πιο γρήγορος τον άφηναν να παλεύει με τον Γερμανό και να φθείρεται το σετ των ελαστικών του…

Το ακριβώς ίδιο αλλά ανάποδα έγινε 15 γύρους μετά αλλά πάλι η απόφαση άργησε να έρθει.. Κατ’ εμέ όλα κρίθηκαν στην εκκίνηση.. Ο Μπότας σπίνιαρε από την πρώτη θέση ο Χάμιλτον έφυγε καλύτερα του πήρε την εσωτερική στην πρώτη στροφή, ο Βέτελ δεν πέρασε και τις 2 Μερσέντες από την εξωτερική μπλόκαρε τον τροχό του, τον πέρασε εκεί και ο Μax και τον άφησε στην 4η θέση και μετά όλα τα άλλα είναι για ιστορία….Βαρετός αγώνας, δίχως συγκινήσεις και προσπέρασμα.. Τα ασημένια βέλη έχουν διαλύσει τον ανταγωνισμό και δεν δείχνει κάτι που να μπορεί να τα σταματήσει.. Εξαιρετική στρατηγική τόσο στην πίστα όσο και στα pit stop που είναι άψογα και γρήγορα και στους 2 πιλότους! Και μετά ήρθε το αυτοκίνητο ασφαλείας.. Norris και Stroll ακούμπησαν είχαν έξοδο και έτσι με την πίστα να είναι μέσα στα θραύσματα δεν γινόταν να μην έχουμε αυτοκίνητο ασφαλείας!

Στους 6 πρώτους οδηγούς δεν είχαμε καμία αλλαγή μέχρι το τέλος του αγώνα Ηamilton, Bottas, Max, Vettel, Leclerc και Gasly κράτησαν τις θέσεις τους χωρίς καμία απολύτως μονομαχία! Πολύ καλή παρουσία και των 2 οδηγών της Haas που ήταν σταθεροί και γρήγοροι στις μεσαίες ομάδες όλη την διάρκεια του τριημέρου… Αλλά μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας και τις μεταξύ τους μονομαχίες ο Γκρόζαν τα έκανε μούσκεμα δέχτηκε προσπέραση του Sainz, και του Kviat και κατάφερε να κρατήσει την 10η θέση και να πάρει το πόντο! Τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα τον έκανε ο Lewis Hamilton και έτσι κέρδισε και τον extra πόντο.. Πέμπτο συνεχόμενο 1-2 για την ομάδα της Mercedes φέτος ρεκόρ στην ιστορία της F1! Δυστυχώς για ακόμα μια φορά τα 2 Ρενό δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων….

Ραντεβού σε 15 μέρες για το επόμενο αγώνα της F1 στο μαγευτικό Μονακό!!!!

2019 Spanish Grand Prix: Race Highlights

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα