Στο ημίχρονο έμεινε στα αποδυτήρια | ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Φθάσαμε στην φάση των “16” του Champions League και οι Ολλανδοί  στο πρώτο ματς απέναντι στην Μπενφίκα στην Λισαβόνα έπρεπε βγάλουν στο χορτάρι τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να αποδείξουν και τον τίτλο του “φαβορί” που δίκαια τους έχει δοθεί μετά τα ματς των ομίλων….

Ο Άγιαξ το επιβαιβέωσε αυτό τον τίτλο μονάχα για ένα ημίχρονο και μιλάω για το πρώτο.Εκεί φαινόταν ομάδα με μια παραπάνω ταχύτητα στο κιβώτιο της σε σχέση με τον αντίπαλο….

Έβγαλε ενέργεια,αυτοματισμούς,κάθετο ποδόσφαιρο ενώ παράλληλα είδε τον Άντονι στα πρώτα 45′ να στρέφει τα βλέμματα του κοινού πάνω του και να εξηγεί γιατί τον θέλει η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη,και όταν λέω η μίση εννοώ αυτή που έχει τα χρήματα για να τον βάλει κάτω από την σκέπη της.Είδε τον Haller να ματώνει τα δίχτυα και της ομάδας του αλλά και της αντιπάλου και τον Tadić να είναι παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου….

Το κοράκι σφυρίζει,στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια με τον Αίαντα μπροστά στο σκόρ με 2-1 και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το φως στο τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη….

Οι Ολλανδοί εκτός από μια τελική φάση και μια ελαφρά πίεση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης δεν φάνηκαν πουθενά.Η Μπενφίκα  ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο,πάτησε τους Ολλανδούς σε όλα τα επίπεδα.Από τον πάγκο,την ατομική προσπάθεια του κάθε παίχτη ξεχωριστά μέχρι και την συνολική εικόνα της κάθε ομάδας.

Η ισοπαλία με 2-2 αδικεί τους αετούς της Λισαβόνας με την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος.

Για να πας παρακάτω εκτός από το καλό ποδόσφαιρο και τις πολλές φάσεις που γεννά η ομάδα κύριε Ντε Χαγκ,θέλει και πιο στιβαρή άμυνα.Η Μπενφίκα έβαλε δυο γκολ σήμερα,η PSG,η Σίτι και η Μπάγερν όταν βρεθείς απεναντί τους πόσα θα βάλουν;Γιατί για να πας πολύ βαθιά μέσα στην διοργάνωση πρέπει να τους αποκλίσεις και αυτούς…..

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα