Στον δρόμο για το τρεμπλ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο πρώτος στόχος της χρονιάς επετεύχθη και η Σίτι κατέκτησε το Καραμπάο παίζοντας μάλιστα ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Τότεναμ. Η τακτική του Γκουαρντιόλα απεδείχθη υπερβολικά καλή για τα σπηρούνια που πρακτικά δεν μπήκαν ποτέ στο ματς και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν του Πολίτες με αξιώσεις.

Η τακτική της Τότεναμ

Εμφανέστατα η Τότεναμ είχε δευτερεύοντα ρόλο στο παιχνίδι. Το αγωνιστικό πλάνο στην επίθεση αποτελείτο κυρίως από βαθιές μπαλιές, με τα σπηρούνια να στηρίζονται είτε στον Κέιν είτε στα τρεξίματα του Σον. Ωστόσο, ο καλά κλεισμένος κηνυγός της Τότεναμ δεν μπόρεσε να βρει χώρους, ενώ ο Νοτιοκορεάτης βρισκόταν συνεχώς υπό την στενή επιτήρηση του Γουόκερ. Στην άμυνα έγινε προσπάθεια περιορισμού του κέντρου. Ωστόσο αυτό δεν δούλεψε καθώς ο Πεπ σε αντίθεση με το παιχνίδι εναντίον της Τσέλσι, η οποία ακολούθησε παρόμοια τακτική, άλλαξε εντελώς το επιθετικό του πλάνο και μπόρεσε να δημιουργεί ελεύθερους χώρους για τους Ντε Μπρούινε και Φερναντίνιο να υποδέχονται πάσες.

Η τακτική της Μάντσεστερ Σίτι

O Πεπ έκανε σημαντικές αλλαγές στην τακτική του ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ματς. Αρχικά, το πλάτος στην επίθεση ερχόταν από τα εξτρέμ, αλλά και από τα μπακ. Τόσο ο Κανσέλο, όσο και ο Γουόκερ, δεν έρχονταν στον χώρο του κέντρου για να δημιουργήσουν υπεραριθμείες και να κρατήσουν κατοχή, αλλά έμεναν πάνω στον ασβέστη του πλαγίου, στον χώρο ευθύνης τους δηλαδή. Αυτό ανάγκαζε τα χαφ της Λονδρέζικης ομάδας να φεύγουν από τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαδρόμοι στα half spaces ώστε να δημιουργήσουν καταστάσεις ο Φόντεν και ο Γκουντογκάν. Τέλος, μία ακόμα αλλαγή που έκανε ο coach είναι η επιλογή του Φερναντίνιο στο έξι και όχι του Ρόδρι. Έχει τονιστεί πολλάκις πως τα χαρακτηριστικά των δύο παιχτών είναι εντελώς διαφορετικά. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ευφυία, η εμπειρία και η ταχύτητα του Φερναντίνιο προτιμήθηκαν από το ύψος και τα φυσικά χαρακτηριστικά του Ρόδρι.

Την Τετάρτη είναι το μεγάλο γραμμάτιο

Η Σίτι κατέκτησε για πολλοστή φορά το Κραμπάο, έναν τίτλο που η σημασία του δεν συγκρίνεται με το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί είναι το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης για φέτος, πέρσι, του χρόνου και πάντοτε. Στο τσλ, στας Ευρώπας. Την Τετάρτη ο Πεπ θα πρέπει να παίξει απέναντι σε μία ομάδα που θα θέλει να δείξει πράματα και να παίξει μπαλίτσα στο χορτάρι και όχι να κάθε δέκα λεπτά να βγει μπροστά. Αντίπαλοι θα είναι δύο από τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης, ο Εμπαπέ και ο Νεϊμάρ. Απέναντι σε αυτούς θα μετρηθεί η ποιότητα των ακραίων μπακ και πόσο ικανοί είναι να “βαρύνουν” την φανέλα της Σίτι. Απέναντι στον Γκουαρντιόλα θα βρεθεί ο Ποτσετίνο, ένας προπονητής που έχει βρεθεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και που έχει να δείξει έργο και όχι ένας προπονητής που αντικατέστησε πρόσφατα τον Μουρίνιο και δεν έχει προλάβει να δουλέψει στην ομάδα του. Μένει να δούμε λοιπόν αν ο Γκουαρντιόλα θα μπορέσει να ξεχρεώσει αυτό το γραμμάτιο, ή αν τα πανηγύρια του Καραμπάο είναι αυτά που θα μείνουν ενθύμιο στον Φερναντίνιο και τους συμπαίκτες του από την φετινή χρονιά.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα