Στους “8” με σφραγίδα Πίκφορντ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Η Αγγλία ξεπέρασε και το εμπόδιο της πάντα επικίνδυνης Γερμανίας και βρίσκεται στους “8” της Ευρώπης. Οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τα Τρία Λιοντάρια καθώς ο Πίκφορντ είχε ορθώσει το σινικό τοίχος μπροστά απ’τα καρέ του, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει τα δίχτυα του μόνο στο ημίχρονο που έκανε προπόνηση ο αναπληρωματικός.

Η τακτική του Λεβ που δεν δούλεψε ποτέ

Ο Γιόακιμ Λεβ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα άκρα του, και συγκεκριμένα τους Κίμιχ και Γκόζενς, ενώ Χάβερτζ Μίλερ και Βέρνερ εναλλάσονταν συνεχώς. Το πρόβλημα για τον τεχνικό των “Πάντσερ” ήταν στον άξονα. Μπορεί αμυντικά η ομάδα να έμοιαζε να λειτουργούσε ορθολογικά στην περιοχή του κέντρου, ωστόσο επιθετικά η ιστορία ήταν άλλη.

Κρόος και Γκορέτζκα είχαν επωμισθεί πλήρως και ανασταλτικά και επιθετικά καθήκοντα. Αυτό ανάκγαζε και τους δύο να γυρνούν πολύ πίσω, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία μπροστά να είναι αργή και να αναγκάζονται ουκ ολίγες φορές οι Γερμανοί σε γιόμες. Η ανάγκη για έναν επιπλέον χαφ, φάνηκε και από τα συνεχή ανεβάσματα του Ρούντιγκερ, ο οποίος έβγαινε από την περιοχή για να καλύψει τον Σακά και τα κενά που δημιουργούνταν.

Η τακτική του Σάουθγκειτ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ μπήκε με σαφές πλάνο στο παιχνίδι. Βραχυκύκλωσε εντελώς τις πλευρές των Γερμανών, τόσο με την χρήση των Τρίπιερ και Γουόκερ, όσο και με τον Σό και τον Στέρλινγκ (ο οποίος γυρνούσε αρκετά για να πιέσει).

Επίσης, Φίλιπς και Ράις έγραψαν πάρα πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο, με αποτέλεσμα να καλύπτουν παντού όπου χρειαζόταν η άμυνα. Χαρακτηριστικό το “κομμένο” με φάουλ τετ α τετ του Γκορέτζκα από τον Ράις.

Επιθετικά ο Σάουθγκειτ μπόρεσε να ξεμπλοκάρει την κυκλοφορία όταν βρήκε τρόπο να ελευθερώσει τον Ράις. Ο Γουόκερ ερχόταν συχνά στο κέντρο για να βοηθήσει την κυκλοφορία και να δημιουργεί υπεραριθμείες, ενώ τα ανεβάσματα του Τρίπιερ σε συνδυασμό με τις κινήσεις στον άξονα που έκανε ο Σακά, άφηναν τις πλευρές των Βαυαρών εκτεθειμένες, από όπου και η μία σέντρα διαδεχόταν την άλλη. Έτσι ήρθαν και τα γκολ. Τέλος, ο Σάουθγκειτ φαίνεται να είχε επενδύσει στα στημένα, καθώς με την πρώτη ευκαιρία, η αεροπορία Μαγκουάιρ και Στόουνς πατούσε κουτί, με τον Μαγκουάιρ να χάνει μάλιστα 3 κλασσικές ευκαιρίες.

Ο Πίκφορντ – ο Στέρλινγκ και η ανάσταση του Λαζάρου Κέιν

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στέρλινγκ. Ο εξτρέμ των πρωταθλητών Αγγλίας, παρότι πέρασε εκτεταμένο ντεφορμάρισμα στην Σίτι, δείχνει να έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να τραβάει κουπί. Ο Χάρι Κέιν έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία, ελέω Ματς Χούμελς, ωστόσο το παρθενικό του γκολ στην διοργάνωση φαίνεται πως θα είναι ο καταλύτης που θα τους φτάξει την ψυχολογία.

Ωστόσο, καμία επίθεση και κανένας Κέιν δεν θα βρίσκονταν στα προημιτελικά δίχως τον “άσσο” που ακούει στο όνομα Πίκφορντ. Ο κόουτς τον προτιμάει από τις μικρές εθνικές για βασική του επιλογή και σήμερα απέδειξε πως αυτό δεν γίνεται άδικα. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα, ο γκολ κίπερ της Έβερτον έκλεισε το μαγαζί, κατέβασε ρολά και δεν εξυπηρέτησε ούτε τον Βέρνερ, άλλα ούτε και τον Γκορέτζκα που ήθελαν να κολλήσουν τα γραμματόσημα. Με σφραγίδα Πίκφορντ και ραντεβού στους “8”.

ΠΟΛΙΤΗΣ 

Διαβάστε Περισσότερα