Συνέχεια στην υψηλή του απόδοση ο Βαλμπουενά Sons Of Football

Στο άκουσμα της μεταγραφής του Γάλλου, όλοι φερθήκαμε καχύποπτα προς τον ίδιο, καθώς η ηλικία και η έλευση του από το πρωτάθλημα της Τουρκιάς έθετε ορισμένους προβληματισμούς. Έπειτα από περίπου εφτά μήνες, η ομάδα του Ολυμπιακού μοιάζει πλήρως εξαρτημένη από την απόδοση και τη συμβολή του «κοντού» αρτίστα.

Ποιος θα το έλεγε λοιπόν ότι ο Βαλμπουενά (8 γκολ/ 14 ασσίστ) θα αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη στη σύνθεση του Μάρτινς. Ο Γάλλος όχι μόνο δεν υποκύπτει σε μικροτραυματισμούς κατά περιόδους, αλλά σε κάθε παρουσία του εμφανίζεται ορεξάτος και με καλή φυσική κατάσταση. Έτσι, λοιπόν, και στο παιχνίδι στο Περιστέρι, ο ίδιος αποτέλεσε το πρώτο βιολί στη δύσκολη νίκη της ομάδας του. Η αρχή του αγώνα τον βρήκε στο δεξί άκρο, στο οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον έχοντας ολοκληρωμένες συνεργασίες με τον Ελαμπντελαουί.

Οξυδερκής ο Γάλλος, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με αιφνίδιες και κάθετες πάσες. Άλλωστε, το αξιοσημείωτο στο Βαλμπουενά είναι η διαρκής ένταση εντός αγωνιστικού χώρου. Πάντοτε ο ίδιος κάνει αισθητή την παρουσία του είτε έχει μέτρια είτε υψηλή απόδοση. Δεν χάνεται νοητικά από τον σκοπό του παιχνιδιού. Προσηλωμένος, μπορεί με μία του σέντρα – όπως η χθεσινή στον Χασάν – να ανατρέψει τις ισορροπίες. Μάλιστα, ο Γάλλος χθες έδωσε αρκετές μάχες, κάνοντας μαρκαρίσματα και βάζοντας τα πόδια στη φωτιά για άλλη μία φορά.

Στη τωρινή μορφή του ρόστερ, όντας χωρίς ποιοτικά και αξιόπιστα εξτρέμ, ο Βαλμπουενά καλύπτει επάξια το ένα άκρο από τα δύο. Δίνει, λοιπόν, την ευκαιρία  στον Φορτούνη να βρίσκεται στην ενδεκάδα στο φυσικό του ρόλο, του δεκαριού. Ο Γάλλος μπορεί μεν να μην έχει την ατομική ενέργεια του Ποντένσε ή τα μπασίματα του, όμως η ευελιξία του, οι σέντρες και οι μεταβιβάσεις ομορφαίνουν την ανάπτυξη του Ολυμπιακού.

Παρά το μεγάλο της ηλικίας του, προσφέρει πνοή και ενέργεια στη πλευρά που αγωνίζεται, καθώς είναι παίκτης που θέλει τη μπάλα στη κατοχή του. Επίσης, ένα βασικό του ελάττωμα εντοπίζεται στο τελείωμα φάσεων και στο σκοράρισμα, καθώς όλα έως τώρα προέρχονται από εκτελέσεις πέναλτι. Ωστόσο, οι ασσίστ και η συνεισφορά στο αγωνιστικό πρόσωπο του συνόλου καλύπτουν την έλλειψη προσωπικών γκολ.

Σε μία περίοδο, λοιπόν, που Ο Μάρτινς δεν εμπιστεύεται τα τωρινά του εξτρέμ βρίσκει την λύση στα πόδια του Βαλμπουενά ή στις κούρσες του αριστεροπόδαρου Τσιμίκα. Εάν ο Βαλμπουενά λείψει από την αρχική ενδεκάδα, τότε η μεταφορά της μπάλας θα γίνει δύσκολο εγχείρημα στην ομάδα.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα