Συνεχίζεται ο πόλεμος των αιωνίων

Το παρασκήνιο ήταν ανέκαθεν πιο ενδιαφέρον από αυτά που βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Την καλύτερη επιβεβαίωση αποτελεί το γεγονός, ότι καλά κρατεί το σίριαλ που ακολούθησε μετά το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την Παρασκευή (9/11), με κατηγορίες για χρηματισμό, καταγγελίες, ανακοινώσεις και αίτημα για πειθαρχικές διαδικασίες.

Η αρχή έγινε όταν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα κατέγραψαν ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τους κατηγόρησε για δωροδοκήθηκαν από την διοίκηση του Ολυμπιακού, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένα ποσά. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια θύελλα αντιδράσεων που ακόμα δεν λέει να κοπάσει.Η επίσημη πλευρά του Παναθηναϊκού έσπευσε να διευκρινίσει ότι: «Δεν κατάλαβαν οι διαιτητές, ο Ολυμπιακός τους έταξε χρήματα!».

Ωστόσο ήδη ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να αντιδράσει ζητώντας από τον Τζόρντι Μπερτομέου νέα πειθαρχική ποινή για τον πρόεδρο των Πρασίνων. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έλεγε: «Την Κυριακή (11/11) η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο και CEO της Ευρωλίγκας, κ. Τζόρντι Μπερτομέου, μέσω της οποίας του γνωστοποίησε την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την οποία συκοφάντησαν τον Ολυμπιακό για χρηματισμό των διαιτητών Πατέρνικο και Ζαμόσκι στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Με την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε σ’ όλα τα μέλη του Board, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί τον κ. Μπερτομέου να επαναφέρει τις ποινές του κ. Γιαννακόπουλου σύμφωνα με το άρθρο 8 του Πειθαρχικού Κώδικα και να ξεκινήσει καινούργια πειθαρχική διαδικασία για τις νέες του ενέργειες σύμφωνα με το άρθρο 42 του ίδιου κώδικα.»

Με τα χέρια σταυρωμένα φυσικά δεν έμεινε και η νεοσύστατη Ένωση Διαιτητών Euroleague (UEBO), που με επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Ένωση Διαιτητών Euroleague καταδικάζει απερίφραστα τις κατηγορίες του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κ. Γιαννακόπουλου κατά των δύο μελών μας. Απαιτούμε να μας προσκομίσει τις αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες και σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε πως διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά ώστε να προστατέψουμε την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τον επαγγελματισμό των διαιτητών της Ένωσής μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμία λανθασμένη κατηγορία από οποιοδήποτε μέλος οποιαδήποτε ομάδας, από τη στιγμή που κατά τη δική μας γνώμη όσα έγιναν είχαν στόχο τη χειραγώγηση και δυσκολία της δουλειάς των διαιτητών και για να συνεχίσουν με μη αποδεδειγμένες κατηγορίες να κάνουν τις αποφάσεις μας δυσκολότερες κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη διοργάνωση».

Το σημαντικότερο στοιχείο στην υπόθεση είναι η αντίδραση της Euroleague, η οποία φαίνεται έτοιμη να κινήσει αυτεπάγγελτα πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς στο φύλο αγώνα έχουν καταγραφεί και οι κατηγορίες για χρηματισμό των διαιτητών αλλά και το υβρεολόγιο του.

Από εδώ και πέρα η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στο δικαστήρια…

Διαβάστε Περισσότερα