Τα απόνερα της Ήττας Trelogiatros

Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα από τον δικέφαλο απέναντι στον πολύ καλό Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με την συνηθισμένη στα τελευταία παιχνίδια ενδεκάδα, όπου ο Κόουτς Φερέιρα επέλεξε τρία χάφ, τους Μίσιτς, Εσίτι και Μαουρίτσιο. Η συνεχιζόμενη εμμονή του Κόουτς σε αυτό το σχήμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, μιας και η ομάδα εκτός του ότι δεν παίρνει εύκολα τα αποτελέσματα, δεν έχει καθόλου καλή απόδοση.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα άφησε τον αντίπαλο να κυριαρχήσει στο τερέν, παίζοντας χωρίς φαντασία, χωρίς ένταση, χωρίς ταχύτητα, με πάρα πολλά λάθη και με νοοτροπία που στην Τούμπα την είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια. Η δυσκολία μεταφοράς της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, το καθόλου καλό τρανσίσιον ήταν εμφανή καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Η ήττα αυτή όπως ήταν δεδομένο, έφερε γκρίνια στον κόσμο του δικεφάλου. Την στιγμή μάλιστα που η ομάδα τους δέχεται ανηλεή πόλεμο εξωαγωνιστικά, ευελπιστούσαν ότι η ομάδα θα οπλιστεί με μεγαλύτερη δύναμη και θα αντιδράσει ανάλογα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν δύο χρόνια, που η ομάδα ενώ είχε αλλεπάλληλα εξωαγωνιστικά χτυπήματα, αντιδρούσε με θα θαυμαστό τρόπο.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα δυσκολότερη. Ακολουθεί η δυάδα αγώνων για το κύπελλο πάλι με τον Παναθηναϊκό και ενδιάμεσα το πονηρό παιχνίδι με τον αποδεκατισμένο από τις πολλές λόγω τραυματισμών απουσίες ΟΦΗ.

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι παίκτες και προπονητές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υπερβάλουν εαυτόν και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Τουτέστην πρόκριση στους αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό και το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα έως το τέλος της κανονικής διάρκειας. Αρχής γενομένης λοιπόν την Τετάρτη. Όταν είσαι Πρωταθλητής και Τρις Κυπελλούχος Ελλάδας οφείλεις να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο έτσι.

Δεν νοείται να παίζεις απέναντι στον Παναθηναϊκό που τον περνάς 20 πόντους παθητικά, ως σαν να παίζεις με την Μπαρτσελόνα. Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι το να κατακτήσεις την κορυφή είναι εύκολο. Το να διατηρηθείς σε αυτή όμως θέλει Cohones. Ειδάλλως είσαι ένας διάττοντας Αστέρας και τίποτα περισσότερο. Και δίνεις πάτημα στον αντίπαλο να σε χλευάζει δικαιολογημένα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει. Για κανέναν προπονητή, για κανένα παίχτη.


Ο κόσμος του δικεφάλου καλείται να στηρίξει την ομάδα και τον Προπονητή την Τετάρτη. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, όχι γιατί παίζουμε με έναν καλύτερο αντίπαλο. Αλλά γιατί παίζουμε απέναντι στον κακό μας Εαυτό και την εσωστρέφεια που είναι κύριο γνώρισμα αυτής της ομάδας. Η επικοινωνιακή ήττα της τελευταίας εβδομάδας δεν πρέπει επουδενί να αποπροσανατολίσει. Εξάλλου η μάχη συνεχίζεται.

Ο δικέφαλος καλείται εξωαγωνιστικά να τα βάλει με ένα άριστα οργανωμένο επικοινωνιακό σύστημα που έχει σύμμαχο από ότι φαίνεται και την κυβέρνηση, που φέρνοντας αυτό το τερατούργημα την προηγούμενη εβδομάδα, δημιούργησε εντέχνως την εντύπωση ότι αυτό βολεύει τον ΠΑΟΚ. Να είναι όλοι βέβαιοι ότι ο λαός του ΠΑΟΚ δεν θέλει καμία χάρη. Αν αποδειχθεί ότι παρανόμησε πρέπει να πληρώσει το τίμημα. Αρκεί να υπάρχει δίκαιη δίκη μακριά από τις πολιτικές σκοπιμότητες και ανεπηρέαστη από τον επικοινωνιακό συρφετό που λυμαίνεται τον τόπο.

Η δικαστική διαμάχη λοιπόν που τρέχει αυτή την περίοδο και από ότι φαίνεται θα τρέχει δεν αφορά τον εκάστοτε αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έμαθε όσο καμία άλλη ομάδα να προσπερνάει αυτές τις δυσκολίες και να συσπειρώνεται απέναντι σε κάθε κακουχία.

Η ομάδα λοιπόν καλείται να ξυπνήσει και με πρώτο τον Προπονητή να δώσει τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο αρχής γενομένης το Βράδυ της Τετάρτης. Τα υπόλοιπα τα έχουν αναλάβει άλλοι οι οποίοι και αυτοί κρίνονται και θα κριθούν…

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα