Τα παρατράγουδα των αιωνίων

Παρά το γεγονός ότι το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναικού και Ολυμπιακού αφορούσε την 6η αγωνιστική της Euroleague και όχι το Ελληνικό πρωτάθλημα, οι καταγγελίες γα χρηματισμό των διαιτητών και η υβριστική συμπεριφορά θεατών κυριάρχησαν και πάλι. Όσα αναφέρονται άλλωστε στο φύλλο αγώνα μαρτυρούν την τεταμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε για ακόμη μια φορά στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα οι διαιτητές σημείωσαν: Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου τουλάχιστον τρεις θεατές στην πρώτη σειρά των court seat απέναντι από τους πάγκους, έβριζαν τους διαιτητές με εκφράσεις όπως «F..k you», «we f..k your mother». Την ίδια ώρα έκαναν προσβλητικές χειρονομίες. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 21” να μένουν για τη λήξη, χρησιμοποιήθηκε λέιζερ σε πρόσωπο παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας.

Όταν ολοκληρώθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού κ. Γιαννακόπουλος περίμενε μέσα και μας είπε, «τα ξέρουμε όλα, πολλές φορές, ξέρουμε πως έχετε παίξει 20000 ο Ιταλός και 20000 ο Πολωνός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς». Αναφέρονται επίσης στις δύο τεχνικές ποινές που υποβλήθηκαν ενώ τονίζουν πως δεν έγινε έλεγχος ντόπινγκ.

Από την μεριά του ο Παναθηναϊκός επισήμως καταγγέλλει ότι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν τάξει χρήματα στους δύο από τους τρεις διαιτητές του ντέρμπι, διαψεύδοντας τις κατηγορίες για στοιχηματισμό. Για την ακρίβεια αναφέρουν ότι ειπώθηκαν τα εξής: «Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά».

 

 

Διαβάστε Περισσότερα