politis

Τελικά δεν θα βαρύνει το φανελάκι | ΠΟΛΙΤΗΣ

Σωρεία ανακοινώσεων από Ουέφα και ομάδες μετά το σοκ που υπέστη ο Ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κόσμος, όταν 12 κλαμπ, ανάμεσά τους και η Μάντσεστερ Σίτι, ανακοίνωσαν πως η σεζόν του 2020-2021 είναι η τελευταία που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Ουέφα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χρήμα, παρράς, μαρούλι, φράγκα, ευρώ, δολάρια, λίρες, όπως και να τα πει κανείς, οι παραπάνω λέξεις έχουν περισσότερη δύναμη και επιρροή στον τρόπο σκέψης και αποφάσεων των διοικούντων από ότι η υποστήριξη και το πάθος των πιο φανατικών οπαδών της κάθε ομάδας. Το όλο σκηνικό είναι επακόλουθο του FFP. Το Ευρωπαϊκό υπερκράτος που λέγεται Ουέφα αποφάσισε να βάλει φρένο στα υπέρογκα ποσά που σπαταλούν οι ομάδες (80+ μύρια για Μαγκουάιρ η Γιουνάιτεντ), ώστε να βοηθήσει τις πιο μικρές ομάδες να ανέβουν επίπεδο, αλλά και για να μην αφήνουν χρέη στις ομάδες τους οι προέδροι.

Τα ερωτηματικά

Η Μάντσεστερ Σίτι, ούσα κι αυτή εκ των εκλεκτών – τυχερών – προνομιούχων ομάδων που είχαν την ευχή και κατάρα  να βλέπουν το χρήμα να ρέει σε μεγαλύτερη αφθονία από οτιδήποτε άλλο, επλήγη και αυτή από την απόφαση τούτη της Ουέφα και μάλιστα κόντεψε να δεχτεί αποκλεισμό λόγω παραβίασης του FFP. Αυτό, σε συνδυασμό με τα όσα επιφέρει η κατάσταση με τον COVID-19 και το FFP, ώθησαν την Σίτυ σιγά σιγά να αναζητήσει την τύχη της εκτός Ουέφα. Εδώ γεννιούνται ερωτήματα.

Οι κόντρες με τις ομάδες που πριν ενάμιση χρόνο έκαναν αίτημα στο CAS να αποκλειστεί η Σίτι από την Ευρώπη λόγω παραβίασης του οικονομικού καθεστώτος, πάνε περίπατο όταν το χρήμα ενώνει?

Πόσα μύρια ακόμα θέλετε κύριε Σεΐχη να δαπανήσετε για να είστε ευχαριστημένος?

Τόσα χρόνια οι Παρί, Μάντσεστερ Σίτι και άλλες έχουν δαπανήσει υπέρογκα ποσά που ούτε να ακουμπήσουν άλλες μεγάλες και πάλαι ποτέ κραταιές δυνάμεις της Ευρώπης. Γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα τίτλους στην Ευρώπη?

Μήπως τελικά η ουσία δεν βρίσκεται στα μηδενικά των τραπεζικών επιταγών, αλλά στα πόδια των παιχτών?

Το «μπούλινγκ» πρέπει να είναι αγωνιστικό, στο γήπεδο, όπως κάνουν οι Πολίτες στην Πρέμιερ Λιγκ, όχι οικονομικό.

Από το Έβερεστ στον….Ταΰγετο

Όλα αυτά απαντώνται ως εξής. Ο φίλαθλος κόσμος, είτε είναι Καταλανός, είτε Μαδριλένος, είτε μπλέ του Λονδίνου είτε ΠΟΛΙΤΗΣ (καλή ώρα), πάνω από όλα αγαπάει το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα έχει το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θέλει να βλέπει την ομάδα του. Αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος και η απόλυτη θέωση για ομάδα που στηρίζει. Ούτε καν το Διηπειρωτικό, ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ. Αν λοιπόν τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των 12 επαναστατών πραγματοποιηθούν, ο συγκεκριμένος Πολίτης που αγαπάει την ομάδα του, θα συνεχίσει να γράφει για την Σίτι που διεκδικεί την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ.

Ωστόσο, θα γράφει για μία ομάδα με φανέλα πούπουλο, μία ομάδα μικρή, μία ομάδα που δεν θα μεγαλώσει, αλλά κυρίως μία ομάδα που είχε όλα τα φόντα να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ, άλλα τελικά διάλεξε να παλεύει για την κορυφή του Ταΰγετου επειδή κάποιοι έβαλαν το «ΠΑΕ» μπροστά από το Μάντσεστερ Σίτι.

Μπορείτε να φτάσετε και πιο χαμηλά το ποδόσφαιρο!

ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα